Bir ısırıkla 100 kişiyi öldürebilir! Dünyanın en zehirli yılanı yuvasından çıktı

Düzenleyen:
Bir ısırıkla 100 kişiyi öldürebilir! Dünyanın en zehirli yılanı yuvasından çıktı

DÜNYA Haberleri

Sıcaklıkların artması ile birlikte yılanlar yuvalarından çıkmaya başladı. Dünyanın en zehirlileri arasında yer alan testere pullu engerek yılanı da bunlardan biri. Kendisini mükemmel bir şekilde kamufle edebilen yılan, tek ısırığı ile 100 kişiyi öldürecek güçte olması nedeniyle korku saçıyor.

Havalar ısındı, yılanlar yeryüzüne çıktı. Köylerin yanı sıra şehirlerden de birçok haber gelirken, zehirli yılanlar paniğe neden oluyor. Bunların başında ise Türkiye'de de sıkça görülen 'engerek' yılanları yer alıyor. Dünyanın en zehirlileri arasında yer alan testere pullu engerek de yuvasından çıktı, tehlike saçıyor.

TÜRKİYE'DEN YILAN HABERLERİ PEŞ PEŞE

Son olarak hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı Adıyaman'da görülen engerek yılanı paniğe neden olmuştu. Yarım metreden uzun olan engerek yılanına su içirmeye çalışan vatandaş, kameralara yansımıştı. Birkaç gün önce ise Aydın'da yaşayan bir vatandaş, evinin banyosunda 2 metreden daha uzun bir engerek yılanıyla karşılaşmıştı.

Bu videolar ve haberler sosyal medyada büyük ilgi görürken, dünyanın en zehirlileri arasında yer alan ve Türkiye'deki engerek yılanlarından daha tehlikeli olan bir tür daha yuvasından çıktı.

TESTERE PULLU ENGEREK YILANI YUVASINDAN ÇIKTI

Testere pullu engerek yılanı, Türkiye'de rastlanmayan bir tür olarak biliniyor. Bu türün en önemli özelliği ise kendisini mükemmel bir şekilde kamufle edebilmesi. Üstün kamufle özelliğinden dolayı ilk bakışta fark edilmeyen testere pullu engerek yılanını görmek için hem ondan haberdar olmak hem de hakkındaki bilgileri öğrenmek gerekiyor.

TEK ISIRIĞI İLE 100 KİŞİYİ ÖLDÜREBİLİR

Engerek yılanlarının zehirli oldukları biliniyor ancak engerek yılanı ısırığından doğru tedavi ve zamanında müdahale ile kurtulmak mümkün. Bu yılanların atası olarak görülen testere pullu engerek yılanından o kadar basit kurtulmak ise pek mümkün değil. Tek ısırışta 100 kişiyi dahi öldürebilecek güçte zehri olan Testere pullu engerek yılanı, bu özelliği nedeniyle 'katil' olarak da adlandırılıyor.

ORTA DOĞU'DA DA YAŞIYORLAR

Testere pullu engerek yılanına ülkemizde pek rastlanmıyor ancak ülkemize yakın olarak Orta Doğu bölgesinin bazı noktalarında kendisini gösterebiliyor. Fakat yine de bu yılanın daha sıklıkla yaşadığı ülkelerin başında Hindistan ve Pakistan geliyor. Sri Lanka ile Kuzey Afrika da yılanın görüldüğü bölgeler arasında yer alıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...