Bir devir sona erdi! İspanya'da Kral 6. Felipe dönemi

Bir devir sona erdi! İspanya'da Kral 6. Felipe dönemi

DÜNYA Haberleri

Parlamenter monarşiyle yönetilen İspanya'da taht el değiştirdi. 6'ncı Felipe, Meclis'te yemin ederek resmen görevine başladı.

Parlamenter monarşiyle yönetilen İspanya'da 6. Felipe'nin krallık dönemi resmen başladı. 76 yaşındaki babası Juan Carlos'un tahttan feragat etmesinin ardından yerini alan 46 yaşındaki 6. Felipe için mecliste yemin töreni düzenlendi. Yemin ettikten sonra eşi Kraliçe Letizia ile üstü açık bir arabayla atlı süvariler ve resmi kortej eşliğinde Madrid sokaklarından geçerek Kraliyet Sarayı'na giden Kral 6. Felipe, halkı selamladı. Güzergâh üzerinde bir balkonda asılmak istenen monarşi karşıtı cumhuriyet bayrağı ise gelen protestolar üzerine hemen indirildi. Kral 6. Felipe, yaptığı konuşmada "hep birlikte yeni İspanya inşa etme" çağrısında bulundu. Eski Kral Juan Carlos ve eski Kraliçe Sofia da süpriz yaparak, balkona çıkıp halkı selamladı. Tören, Kraliyet Sarayı'nda 2 bin kadar konuğa verilen resepsiyonla sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...