Binyamin Netanyahu'dan çarpıcı İran açıklaması

/ Kaynak: AA
Binyamin Netanyahu'dan çarpıcı İran açıklaması

DÜNYA Haberleri  / AA

Binyamin Netanyahu, İran rejiminin 'İsrail'deki 6 milyon Yahudi'yi ortadan kaldırmayı' amaçlayan bir bomba yapma arayışını sürdüreceğini ileri sürdü.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'da yapılacak nbsp;seçimlerin, bu ülkenin nükleer silah arayışında hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini nbsp;söyledi. nbsp;İki günlük ziyaret için Polonya'ya gelen ve mevkidaşı Donald Tusk ile nbsp;bir araya gelen Netanyahu, düzenlenen ortak basın toplantısında, İran'daki nbsp;rejimin "İsrail'deki 6 milyon Yahudi'yi ortadan kaldırmayı" amaçlayan bir bomba nbsp;yapma arayışını sürdüreceğini ileri sürdü. nbsp;Netanyahu, "Bunun olmasına izin vermeyeceğiz. Başka bir soykırıma asla nbsp;müsaade etmeyeceğiz" dedi. nbsp;Binyamin Netanyahu, yarın 2. Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanyası'nın nbsp;6 milyon Yahudiyi öldürmesinin sembollerinden biri olan Nazi kampı Auschwitz'e nbsp;gidecek. nbsp;Netanyahu-Tusk görüşmesinde, İsrail'in güvenliği, Filistinlilerle nbsp;barış görüşmelerinin başlatılması, Suriye'deki durum, İran'ın nükleer programı, nbsp;ayrıca Polonya'nın İsrail'den olası silah alımı konularının gündeme gelmesi nbsp;planlanıyordu. nbsp;İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Polonya ziyaretinde iki ülkeden bazı nbsp;bakanların da temaslarda bulunması bekleniyor. nbsp;


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...