Bilim adamları DNA’ya müdahale ederek kanserli hücreleri öldürdü

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bilim adamları DNA’ya müdahale ederek kanserli hücreleri öldürdü

DÜNYA Haberleri  / İHA

Bilim kadını Jennifer Doudna ve bilim adamı Emmanuelle Charpentier, genetik teknolojisinde çığır açan buluşlarıyla bu sene Nobel Kimya Ödülü’nü almışlardı.

Çiftin keşfettiği CRISPR/Cas9 adı verilen genetik “makas” hayvanların, bitkilerin ve mikroorganizmaların DNA’sını muazzam bir hassasiyetle yeniden düzenlemeye imkan tanıyor. İsrail’de Tel Aviv Üniversitesi’ndeki bilim adamları bu teknolojiyi kanserin tedavisi için kullanmaya çalışıyor. Teknolojiyi ilk kez fareler üzerinde deneyen bilim adamları kanserli hücreleri, sağlam hücrelere zarar vermeden öldürmeyi başardı. Yöntemin hiçbir yan etkisinin olmadığını ifade eden araştırmacılar, “Uygulama sonrasında kanserli hücre bir daha aktif hale gelmiyor” dediler. Araştırmaya liderlik eden Profesör Dan Peer de “Bu teknolojinin bir gün kanseri tedavi edeceğini umuyoruz” diye konuştu. Teknolojinin iki sene içinde insanlar üzerinde deneneceğini tahmin ettiklerini belirten Peer, başarılı olması halinde uygulamanın kemoterapinin yerini alacağını söyledi. 
 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...