Biden'den Netanyahu'ya ayar, 'Dünyanın desteğini kaybediyorsunuz'

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi - Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Biden'den Netanyahu'ya ayar, 'Dünyanın desteğini kaybediyorsunuz'

Dünya Haberleri  / Haber Merkezi - Anadolu Ajansı

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze konusunda dünyanın desteğini kaybetmeye başladığını ve Netanyahu'nun uzun vadeli bir çözüm için hükümetini değiştirmesi gerektiğini söyledi.

Hamas'ın saldırılarını bahane eden İsrail 2 aydır Gazze Şeridi'ni bombalıyor. Sivil gözetmeyen işgal güçleri hastane, okul, cami, kilise demeden her yere saldırıyor. Bölgede çatışmalar hız kesmeden devam ederken Gazze'de çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 18 binden fazla insan canından oldu. Savaşın başından beri İsrail'in yanında olan ABD, maddi ve manevi her türlü desteği sağlamaktan da geri kalmadı. Gerek ABD Başkanı Joe Biden gerek Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Tel Aviv yönetimini sık sık ziyaret etti. Katliamlarına her geçen gün yenisini ekleyen işgal güçlerine dünyadan gelen tepkiler de büyüyerek devam etti. Biden'in son açıklamaları Netanyahu'ya ayar niteliğinde olarak değerlendirildi. İşte son gelişmeler...

"İSRAİL DÜNYANIN DESTEĞİNİ KAYBEDİYOR"

ABD Başkanı Joe Biden, Washington'da kameralara kapalı olarak düzenlenen bir bağış etkinliğinde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Beyaz Saray muhabirlerinin paylaştığı notlara göre Biden, Gazze'de ayrım gözetmeksizin yaptığı saldırılardan dolayı İsrail'in dünyanın desteğini kaybetmeye başladığını kaydetti. Netanyahu hükümetini "İsrail tarihindeki en muhafazakar hükümet" sözleriyle tanımlayan Biden, bu yönetimin İsrail-Filistin sorununun çözümü için iki devletli çözümü de desteklemediğini dile getirdi.

Biden, İsrail-Filistin sorununun uzun vadeli çözümü noktasında da Netanyahu'nun hükümetini değiştirip güçlendirmesi gerektiğini vurguladı.

HAMAS: BİDEN'İN GERÇEKLERİ GÖRMESİNİ SAĞLADIK

Hamas yöneticilerinden Usame Hamdan, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta basın toplantısı düzenledi. Biden'ın konuşmasına ilişkin bir soruyu cevaplayan Hamdan, “Halk ve direniş Biden'ı İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki askeri operasyonunun 'çılgınlık' olduğunu fark etmeye itti.” dedi.

"BU SAVAŞIN İSRAİL VE BİDEN İÇİN FECİ YANSIMALARI OLACAK"

Hamdan, bu savaşın, İsrail ve yaklaşan seçimlerde başkanlık koltuğunu kaybedebilecek olan Biden için feci yansımaları olacağını ifade etti.

"BİDEN KENDİ İLE ÇELİŞİYOR"

Biden'ın açıklamalarında açık bir çelişki olduğunu dile getiren Hamdan, "(Biden) Dün İsrail işgaline mutlak desteğini vurgulayarak 'Ben bir Siyonistim' diyordu, bugün ise işgalin (İsrail'in) uluslararası desteğini kaybetmeye başladığını söylüyor." diye konuştu.

Hamdan, İsrail'in sivil yerleşim yerlerini ve hastaneleri hedef almakta ısrarcı olduğunu ve Gazze Şeridi'ndeki altyapıyı kasıtlı olarak hedef aldığını vurguladı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Haber Merkezi - Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...