Biden'dan Türkiye açıklaması: Her türlü yardım için talimat verdim

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Biden'dan Türkiye açıklaması: Her türlü yardım için talimat verdim

DÜNYA Haberleri

Kahramanmaraş merkezli Türkiye'yi vuran iki büyük depremin ardından ekipler seferber olurken, dünyadan da destek mesajları geliyor. ABD Başkanı Joe Biden'da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Ekibime, Türkiye ile koordineli olarak durumu yakından takip etmeleri ve gerekli her türlü yardımı sağlamaya devam etmeleri talimatını verdim" açıklamasında bulundu.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,5 büyüklüğündeki iki depremin ardından 10 ilde afet durumuna geçildi.  Deprem etkili olduğu şehirlerde büyük yıkıma neden olurken, can kaybı vakit ilerledikçe artmaya devam ediyor.

Öte yandan dünyadan da Türkiye'ye destek mesajları ve yardım yağıyor.

'HER TÜRLÜ YARDIM İÇİN TALİMAT VERDİM'

ABD Başkanı Joe Biden'da, Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depreme ilişkin açıklama Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Biden paylaşımında, "Türkiye ve Suriye'de meydana gelen depremde yaşanan can kaybı ve yıkım nedeniyle büyük üzüntü duyuyorum. Ekibime, Türkiye ile koordineli olarak durumu yakından takip etmeleri ve gerekli her türlü yardımı sağlamaya devam etmeleri talimatı verdim" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/POTUS/status/1622581709156786178  

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE İL İL SON DURUM… 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...