Biden'dan Zelenskiy'e garanti: Yanındayız

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Dünya Haberleri

ABD’yi ziyaret eden Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Başkan Biden ile görüştü, Kongre’de konuştu. Zelenskiy, ABD'nin desteğinin Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının sona ermesini hızlandırmaya yardımcı olabileceğini söyledi.

OSMAN SAĞIRLI'NIN HABERİ

Rusya’nın ülkesine savaş başlattığı 24 Şubat’tan bu yana ilk yurt dışı ziyaretini yapan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’daki ikili görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’daki kritik altyapıları hedef alarak savaşı daha da tırmandırdığını söyledi.

YARDIMLAR SÜRECEK

Biden, 300 günü aşan savaşta Ukrayna halkının, Rusya’ya ve dünyaya ülkelerine olan sevgilerini ve sarsılmaz kararlılığını gösterdiğini belirtti. ABD’nin bugüne kadar Ukrayna’ya verdiği yardımları özetleyen Biden, ülkesinin Ukrayna’ya yardım sağlamaya devam edeceğini kaydetti. Biden, Amerikan halkının da Ukrayna’nın kararlılığından ilham aldığını ve ABD hükûmetinin Ukrayna’ya yardımlarını desteklediğini dile getirdi.

"UKRAYNA'NIN YANINDA OLACAĞIZ"

ABD’nin şu ana kadar Ukrayna’ya 20 milyar doları aşkın askerî yardım yaptığını söyleyen Biden, Patriot gibi gelişmiş hava savunma sistemlerinden füze ve roket sistemlerine kadar birçok silah verdiğini anlattı. Biden, Zelenskiy’e dönerek “Sayın Başkan endişelenmenize gerek yok. Ukrayna orada durduğu sürece biz Ukrayna’nın yanında olacağız” dedi. 

Bu arada Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD yönetiminin Ukrayna’ya yönelik askerî yardımlarını eleştirerek “ABD, son Ukraynalı kalana kadar Rusya ile fiilen ve dolaylı olarak savaşmaya devam ediyor” dedi.

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...