Biden’dan Katar Emiri’ne ateşkes teşekkürü

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Biden’dan Katar Emiri’ne ateşkes teşekkürü

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ile Hamas arasında Gazze’de geçici insani ateşkesin sağlanması dolayısıyla Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'ye teşekkür etti.

Katar resmi haber ajansı QNA'ya göre, ABD Başkanı Biden, Katar Emiri Şeyh Temim'i telefonla aradı. Görüşmede Biden, Gazze'de geçici insani ateşkesin sağlanması için gösterdiği çabadan ve buradaki rolünden dolayı Katar Emirine teşekkür etti.

BİDEN’DAN KATAR EMİRİNE TEŞEKKÜR

Katar Emirinin Orta Doğu'da istikrar ve barışın güçlenmesi için olumlu ve etkin rolünün önemine dikkati çeken Biden, Doha'nın İsrail ile Hamas arasında ara buluculuk çabalarını takdirle karşıladığını belirtti. Katar Emiri Şeyh Temim de ülkesinin, Gazze Şeridi'nde sivillerin himayesi, akan kanın durdurulması ve gerginliğin düşürülmesi için çaba göstermeye devam edeceğini bildirdi.

GAZZE’DE 4 GÜNLÜK ATEŞKES

İsrail hükümeti, Gazze'deki Hamas hareketiyle esir takası anlaşmasını ve 4 günlük geçici ateşkesi kabul ettiğini açıkladı.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Buna göre, kadın ve çocuklardan oluşan en az 50 rehinenin 4 günlük sürede serbest bırakılması ve bu süre zarfında çatışmalara ara verilmesi öngörülüyor." ifadesi kullanıldı.

Biden’dan Katar Emiri’ne ateşkes teşekkürü

HAMAS ATEŞKESİN DETAYLARINI PAYLAŞTI

Hamas, Telegram kanalından Gazze’deki ateşkes anlaşmasıyla ilgili daha fazla ayrıntıyı paylaştı. Hamas, anlaşmanın detaylarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

İsrail, askeri araçların hareketi de dahil olmak üzere Gazze Şeridi'nin tüm bölgelerindeki askeri eylemleri durduracak. Tıbbi ve yakıt malzemelerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce insani yardım kamyonunun Gazze'ye girmesine izin verilecek. Ateşkes döneminde İsrail “Gazze Şeridi'nin hiçbir bölgesinde kimseye saldırmayacak veya kimseyi tutuklamayacak.

Hamas ayrıca anlaşma kapsamında İsrail hapishanelerinde tutulan 150 Filistinli kadın ve çocuğun da serbest bırakılacağını söyledi.

KATAR’DAN ARABULUCUK

Esir takası konusunda arabuluculuk rolü oynayan Katar'dan da anlaşmaya ilişkin açıklama geldi. Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara verilecek insani aranın ne zaman yürürlüğe gireceğinin 24 saat içinde ilan edileceği duyuruldu.

Çatışmalara insani ara verileceği belirtilen açıklamada, aranın 4 gün olacağı ve bu sürenin uzatılma ihtimalinin olduğu ve Gazze'ye yakıt dahil olmak üzere insani yardım taşıyan tırların girişinin sağlanacağı kaydedildi.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...