Biden'dan geri vites! Müslümanlardan özür diledi

Düzenleyen: / Kaynak: Fox News
- Güncelleme:
Biden'dan geri vites! Müslümanlardan özür diledi

Dünya Haberleri  / Fox News

Gazze'deki ölen sivillerin sayısına inanmadığını açıklayan Biden'a tepki yağdı. Biden, Hamas'ın ölü sayısını sorguladığı için Müslüman Amerikalı liderlerden özür diledi.

İsrail ile Hamas arasındaki savaş 52.gününde devam ediyor. Binlerce Filistinlinin katledildiği ve Gazze'nin işgal altında kaldığı bu süreçte işgalci orduya en büyük desteği veren ABD oldu. ABD Başkanı Biden ve Dışişleri Bakanı Anthony Blinken her fırsatta İsrail'i destekleyen açıklamalar yaptı ve katliamları meşrulaştırmaya çalışan adımlara destek oldu. ABD'den son yapılan açıklama ise tepkileri en üst seviyeye çıkardı. Başkan Biden, geçtiğimiz haftalarda İsrail saldırılarında ölen sivillerin sayısına inanmadığını açıkladı.

ÖZÜR DİLEDİ

Fox New, Biden'ın bu sözlerinden dolayı özür dilediğini yazdı.

'Biden, Hamas'ın ölü sayısını sorguladığı için Müslüman Amerikalı liderlerden özür diledi' başlıklı haberde şu ifadelere yer verildi;

'Başkan Joe Biden'ın Gazze'deki ölü sayısı rakamlarının doğruluğunu açıkça sorguladıktan sonra birçok önde gelen Müslüman Amerikalı liderden özür dilediği bildirildi.'

MÜSLÜMANLAR EMPATİYE ÇAĞIRDI

Aynı habere göre, Biden, Gazze'de bildirilen ölümlerle ilgili 25 Ekim'deki yorumlarının ertesi günü beş Müslüman Amerikalı liderle görüştü.

Biden gruba 'Özür dilerim. Kendi adıma hayal kırıklığına uğradım' dedi.

ABD basını Biden ile görüşen Müslüman Amerikalı liderlerin onu Filistinlilere daha fazla empati göstermeye çağırdığını, Biden'ın toplantı sonunda katılımcılardan birine sarıldığı yazdı. Haftalardır süren savaşta Gazze'de aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu 14 binden fazla Filistinli öldürüldü. Beyaz Saray, Fox New'in yorum talebine yanıt vermedi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Fox News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...