Biden, Netanyahu'yu uyardı: Savaş yasalarına göre hareket et

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Biden, Netanyahu'yu uyardı: Savaş yasalarına göre hareket et

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu savaş yasalarına göre hareket etmesi için uyardığını söyledi. Biden "Siviller en iyi şekilde korunmalı. Masumları göz ardı edemeyiz" dedi.

Hamas'ın silahlı kanadı el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" adıyla operasyon başlattı. İsrail de Gazze Şeridi'ne bomba yağdırdı, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan binlerce sivil öldürüp, 2.2 milyon Filistinliyi güneye doğru göç etmeye zorladı. ABD ise Hamas'ın ilk saldırısından bu yana İsrail'e desteklerini açıklıdı. Hatta Amerikan ordusu bölgeye savaş gemisi yolladı. ABD Kongresi de İsrail için bütçe ayırdı. ABD Başkanı Joe Biden ise geçtiğimiz günlerde İsrail'e gidip Netanyahu ile bir araya geldi.

"İSRAİL'İN KENDİNİ KORUMA HAKKI VAR"

Başkan Biden, bu görüşmeyle ilgili açıklamalarda bulundu. İsrail'in kendini savunma hakkı olduğunu yineleyen Joe Biden "Bugün ve her zaman halklarını korumak için ihtiyaç duydukları şeye sahip olduklarından emin olmalıyız” dedi.

"SİVİLLER KORUNMALI"

Netanyahu'yu ikaz ettiğini aktaran Biden "Başbakan Netanyahu ve ben İsrail'in savaş yasalarına göre nasıl hareket etmesi gerektiğini tartıştık. Bu, savaşta sivilleri mümkün olan en iyi şekilde korumak anlamına geliyor. Yalnızca barış içinde yaşamak isteyen masum Filistinlileri göz ardı edemeyiz. Bu sebeple Gazze'deki sivillere yönelik ilk insani yardım sevkiyatı için anlaşma sağladım” diye konuştu.

"TEK ÇÖZÜM İKİ DEVLET"

Filistin-İsrail arasındaki barışın iki devletli çözümden geçtiğini yineleyen Biden “Bundan vazgeçemeyiz” ifadelerini kullandı.

HASTANE SALDIRISI

Kassam Tugayları'nın, 7 Ekim'de başlattığı "Aksa Tufanı" saldırısına İsrail ordusu "Demir Kılıçlar" operasyonu ile karşılık verdi. Peş peşe havalanan savaş uçakları Gazze Şeridi'ni bombardımana tuttu. Çatışmaların 11’inci gününde en kanlı saldırılardan biri yaşandı. İsrail, yaralıların ve savaştan kaçan sivillerin sığındığı  Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ni hedef aldı. Saldırıda çoğu kadın ve çocuk onlarca sivil feci şekilde can verdi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...