ABD Başkanı Biden bu ifadeleri ilk kez kullandı: 7 Ekim'den öncesine dönüş olmaz

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
ABD Başkanı Biden bu ifadeleri ilk kez kullandı: 7 Ekim'den öncesine dönüş olmaz

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail - Filistin savaşına ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Biden, "İsrail-Filistin arasında 7 Ekim'den önceki duruma dönüş olmayacak" dedi.

İsrail ve Hamas arasındaki savaşta 19'uncu gün geride kaldı. ABD çatışmaların başından bu yana İsrail'i destekledi. Bölgeye savaş gemisi gönderip kongrede İsrail için bütçe ayırdı. Başkan Joe Biden geçen hafta İsrail'e gidip Netanyahu ile görüştü. Hatta İsrail'e kara harekatı konusunda sık sık yön gösterdi. Tüm bunların yanı sıra İsrail ordusu ise dünyanın tepkilerini umursamadan sivil ayırdetmeksizin okul, cami, killise, hastane demeden her yeri bombaladı. Gazze'de çoğunluğu kadın ve çocuk 6 bin 546 insan hayatını kaybetti. 

ABD'DE GÖSTERİLER ARTTI

Can kaybı her geçen gün artarken dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi ABD’nin de farklı kentlerinde İsrail yönetimi protesto edilerek, Filistin halkına destek mitingleri düzenlendi. Tüm bu yaşanan sivil ölümlerine karşı İsrail'i destekelmeye devam eden ABD Başkanı Joe Biden'den bugün dikkat çeken bir açıklama geldi. Beyaz Saray'da Avustralya Başbakanı Anthony Albanese ile bir araya gelen Biden daha sonra basının karşısına geçti. 

"YERLEŞİMCİLERİN SALDIRILARI DURMALI"

Biden, konuşmasında İsrail ve Hamas arasındaki savaşa değindi. ABD Başkanı Biden "Aşırıcı yerleşimciler Filistinlilere saldırıyor, durdurulmalılar. Batı Şeria'da yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları alarm verici" dedi. 

"7 EKİM ÖNCESİNE DÖNÜŞ OLMAZ"

Joe Biden, bölgede 'iki devletli çözüm' desteklediklerini de yineledi, bugüne kadar kullanmadığı bir ifadeyi de ilk defa kullandı. Başkan Biden "İsrail-Filistin arasında 7 Ekim'den önceki duruma dönüş olmayacak" diye konuştu.

 

İSRAİL - HAMAS SAVAŞINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.

ÖLÜ VE YARALI SAYISI ARTIYOR

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 308'i asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 704'ü çocuk ve 1584'ü kadın, 364'ü yaşlı olmak üzere 6 bin 546 kişinin öldüğünü, 17 bin 439 kişinin yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 100’ün üzerinde Filistinlinin öldüğü belirtildi.

Çatışmalarda 20'si Filistinli, 3’ü İsrailli ve biri Lübnanlı olmak üzere 24 gazeteci hayatını kaybetti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...