Biden inkar etti: Erdoğan'dan özür dilemedim

Biden inkar etti: Erdoğan'dan özür dilemedim

DÜNYA Haberleri

Gaflarıyla ünlü Joe Biden, Beyaz Saray'ın çok net açıklamaları olmasına rağmen Erdoğan'dan özür dilemediğini ifade etti.

Harvard Üniversitesi'ndeki konuşması sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak özür dileyen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, bir ay sonra geri adım attı. Biden, CNN'e verdiği mülakatta, "Ben Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hiçbir zaman özür dilemedim. Kendisini aradım ve şunu söyledim: Ne söylediğime dair yazılan haber doğru değil" diye konuştu. Biden 2 Ekim'deki konuşmasında Türkiye ve bölgedeki diğer müttefiklerin Suriye'de IŞİD veya diğer şiddet yanlısı aşırıcıların büyümesine destek verdiğini söylemiş, daha sonra Erdoğan'ın kendisine "Siz haklıydınız, fazla insanın geçişine izin verdik, şimdi sınırı kapatmaya çalışıyoruz" dediğini iddia etmişti. Biden'in sözleri üzerine de Erdoğan, "Eğer bu tür ifadeler kullandıysa Biden benim için tarih olmuştur" demişti. Erdoğan'ın bu tavrı sonrasında Beyaz Saray çok net ifadelerle Biden'ın Erdoğan'ı arayıp özür dilediğini açıklamıştı. Biden, yaptığı gaflarla tanınıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...