Biden ile Putin arasındaki telefon görüşmesi sona erdi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA/AA
Biden ile Putin arasındaki telefon görüşmesi sona erdi

DÜNYA Haberleri  / İHA/AA

Ukrayna gündemini konuşmak için bir telefon görüşmesi gerçekleştiren ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşme sona erdi.

Ukrayna-Rusya hattında gerilim artarken ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin kritik bir görüşme gerçekleştirdi.

İki lider büyüyen Ukrayna-Rusya krizine ilişkin gündemi değerlendirmek üzere Türkiye saati ile 19.04'te bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kritik görüşme 1 saat kadar sürdü.

Beyaz Saray'tan yapılan açıklamada, görüşmede Rusya-Ukrayna sınırında yükselen gerilimin ele alındığı kaydedildi.

"İŞGAL CİDDİ MALİEYETLER GETİRECEK"

Görüşmede Rusya’nın Ukrayna sınırlarında artan asker konuşlandırmasının ele alındığı kaydedilen açıklamada, “Rusya’nın Ukrayna’yı daha fazla işgal etmesi halinde ABD müttefikleri ile birlikte kararlı bir şekilde cevap verecek ve işgal Rusya’ya ciddi maliyetler getirecektir” denildi..

"FARKLI SENARYOLAR İÇİN HAZIRLIKLIYIZ"

Açıklamada, "Başkan Biden, Devlet Başkanı Putin'e, ABD'nin müttefikleri ve ortaklarıyla tam koordinasyon içinde diplomasiye hazır olduğunu, ancak diğer senaryolar için de eşit derecede hazır olduğunu açıkça belirtti" ifadeleri yer aldı.

Biden'ın Ukrayna'daki Amerikan vatandaşlarının güvenliği konusunda Putin ile dolaysız konuştuğu belirtilen açıklamada, iki liderin ayrıca önümüzdeki günlerde irtibat halinde olma konusunda anlaştıkları bilgisi verildi.

Açıklamada, ABD'nin gerilimin yükselmesi durumunda Ukrayna'ya yardımların artırılacağı ifade edildi.

"DÜNYANIN GÖZÜ BU GÖRÜŞMEDEYDİ"

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın dünkü "Rusya Ukrayna'da işgale her an başlayabilir." açıklamasının ardından gözler bugün Biden ile Putin arasındaki görüşmeye çevrilmişti.

ABD yönetimi, Ukrayna'daki zorunlu olmayan diplomatik personelin ülkeyi terk etmesi talimatını vermiş, ayrıca ülkedeki 160 askerini de geri çekme kararı almıştı.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...