Beyrut'ta öfkeli grup polisle çatıştı

Beyrut'ta öfkeli grup polisle çatıştı

DÜNYA Haberleri

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta en az 154 kişinin ölümüne ve 5 binden fazla kişinin yaralanmasına sebep olan şiddetli patlamanın ardından yüzlerce kişi, hükûmeti protesto etti.

Beyrut'taki parlamento binasına doğru yürüyen protestocular, patlamanın ihmal sebebiyle meydana geldiğini belirterek bütün yetkililerin istifasını istedi. Protestocuların parlamento yakınlarındaki bariyerleri aşmaya çalışması üzerine güvenlik güçleri biber gazı kullanarak müdahale etti. Yerel kaynaklar, güvenlik güçlerinin müdahalesi ile çatışma çıktığını ve çok sayıda kişinin yaralandığını aktardı. Öte yandan öfkeli bir grup ise patlama bölgesini ziyaret eden Lübnan Adalet Bakanı Marie Claude Negm'e suyla saldırdı. Olay yerine gelen bakana “vatan haini” diye bağıran öfkeli grup, su atarak bakanın konuşmasına müsaade etmedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...