'Beyrut Kasabı' Ariel Şaron 8 yılda can verdi

'Beyrut Kasabı' Ariel Şaron 8 yılda can verdi

DÜNYA Haberleri

1982'de, Beyrut'taki Filistinli mülteci kamplarını kana bulayıp 'Beyrut Kasabı' lakabını alan İsrail'in eski Başbakanı Ariel Şaron öldü.

4 Ocak 2006'da geçirdiği felç sebebiyle 8 yıldan bu yana komada bulunan İsrail eski başbakanı Ariel Şaron (85), Tel Aviv'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. nbsp;Şaron'un, Necef'te, 2000'de ölen karısı Lili'nin yanına gömüleceği belirtildi. Açıklama yapan İsrailli liderler ve birçok Batı ülkesi, onun ne kadar cesur bir savaşçı olduğunu belirtti nbsp;ancak yaptığı katliamlara değinmedi. 1928'de doğan Şaron, hukuk okuduktan sonra orduya katıldı. Şaron'un ordudaki ilk eylemi, 1953 yılında komutasındaki askerlerle bir Filistin köyünü basarak 60 kişiyi öldürmesi oldu. nbsp;Şaron, 1967'deki 6 Gün Savaşı'nda da iş başındaydı. 1973'te siyasete atılan Şaron, Savunma Bakanı olarak görev yaptığı 1982 Lübnan Savaşı sırasında kadın ve çocuklar dahil 2 bin Filistinlinin katledildiği Sabra ve Şatilla katliamlarının baş sorumlusuydu. Şaron, 1990'lı yıllarda yeniden bakan oldu ve Batı Şeria ile Gazze'de 1967 işgali sırasında alınan bölgeleri yerleşime açtı. Şaron'un 2000'de polis korumasıyla Mesci-i Aksa'ya girmesi, 2. İntifada'yı başlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...