Beyaz Saray'dan İsrail seçimleri ile ilgili ilk açıklama

Beyaz Saray'dan İsrail seçimleri ile ilgili ilk açıklama

DÜNYA Haberleri

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, İsrail'deki seçimlerle ilgili olarak açıklama yaptı.

Earnest, günlük basın brifinginde bir gazetecinin, "Obama'nın, seçimlerin ardından başbakan olarak kalmaya devam etmesi halinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ilişkisini onarabileceğin inanıp inanmadığı" şeklindeki sorusunu yanıtlarken, "Başkan'ın (Obama), ABD ve İsrail arasındaki güçlü bağların bu seçimlerin çok ötesine uzanacağından kuşkusu yok. Bu nesiller boyunca böyle oldu. Tarihsel olarak bakıldığında ABD-İsrail ilişkileri, partizanlığa ve partizan nitelikteki yoğun siyasi tartışmalara konu olmadı" diye konuştu.

''SEÇİMLERİN ÇOK ÖTESİNE UZANACAK NİTELİKTE''
"Halklarımız arasındaki derin kültürel bağlar, Ortadoğu'da ulusal güvenlik söz konusu olduğunda sahip olduğumuz ortak çıkarlar nedeniyle, ABD ile İsrail arasındaki güçlü ilişkiler, (İsrail'deki) seçimlerin çok ötesine uzanacak nitelikte" diyen Earnest, Obama'nın seçimi kim kazanırsa kazansın, iki ülke arasındaki bu güçlü ilişkileri daha da pekiştirmek ve derinleştirmek için onunla çok yakın çalışmaya kararlı olduğunu vurguladı. Earnest son olarak, "Başkan (Obama), İsrail halkı kimi seçerse seçsin bunu yapabileceğinden emin" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...