ABD askerleri İsrail'e mi gidiyor? Beyaz Saray, Pentagon'u yalanladı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
ABD askerleri İsrail'e mi gidiyor? Beyaz Saray, Pentagon'u yalanladı

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İsrail-Hamas çatışmasında ABD'nin uçak gemisini İsrail'e göndermesi ve Pentagon'un ilave asker açıklası, ABD askerinin de İsrail'e gönderileceği iddialarına neden oldu. Konu hakkında açıklama yapan ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Pnetagon'un açıklamasını yalanlayarak ABD'nin yakın gelecekte İsrail'e asker göndermeyi planlamadığını açıkladı.

İsrail-Hamas çatışmasında 5 gün geride kalırken, saldırıların şiddeti artarken her iki tarafta da can kaybı katlanıyor.

Bu süreçte İsrail'e desteğini açıkça yineleyen ABD, Hamas'ın saldırılarından sonra Doğu Akdeniz'e yönlendirme kararı aldığı USS Gerald R. Ford uçak gemisi grubunun bölgeye ulaştığını açıkladı.

Uçak gemisinin yanı sıra, ABD bölgedeki savaş uçakları filosunu da genişletti.

PENTAGON'UN "İLAVE ASKER" AÇIKLAMASI YALANLANDI

ABD Savunma Bakanlığı gerektiğinde ilave askeri unsurları da konuşlandırmaya hazır olduklarını açıklarken, "ABD askeri İsrail'e mi gidiyor?" sorusu gündeme geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Pentagon'un açıklamasının aksine ABD'nin yakın gelecekte İsrail'e asker göndermeyeceğini belirtti.

Kirby, "ABD'nin askerlerini İsrail'e yerleştirme niyeti veya planı yok" ifadelerini kullanarak, ABD hükümetinin Hamas tarafından tutulan rehinelerin serbest bırakılmasıyla ilgili herhangi bir seçeneği ise göz ardı etmediğini belirtti.

İSRAİL’DE 27 ABD'lİ HAYATINI KAYBETTİ

Kirby, Hamas saldırılarında hayatını kaybeden ABD vatandaşı sayısının 27 yükseldiğini ifade ederek, esir alınan ABD’lilerin sayısını ilişkin net bir sayı ise vermedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Hamas’ın İsrail’e yönelik düzenlediği Aksa Tufanı Operasyonu’nda şu ana kadar en az 25 ABD vatandaşının hayatını kaybettiğini belirtmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...