Beyaz Saray’dan Gazze’de “taktiksel duraklama” açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Beyaz Saray’dan Gazze’de “taktiksel duraklama” açıklaması

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Beyaz Saray, ABD Başkanı Biden ve İsrail Başbakanı Netanyahu’nun yaptıkları görüşmede rehineler, insani yardım ve “taktiksel”  duraklamayı ele aldıklarını söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu telefonda görüştü. Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Biden ve Netanyahu’nun görüşmede İsrail, Gazze Şeridi ve Batı Şeria'daki son gelişmeleri ele aldıkları belirtildi.

GAZZE’YE İNSANİ YARDIM

Biden ve Netanyahu’nun Gazze Şeridi’ndeki rehinlerin serbest bırakılması için devam eden çabaları tartıştıkları aktarılan açıklamada, liderlerin "Gazze Şeridi’ne yönelik insani yardımlardaki artışı memnuniyetle karşıladıkları ve yardımların önemli ölçüde artırılmasını ele aldıkları" ifade edildi.

“TAKTİKSEL DURAKLAMA” ELE ALINDI

Biden’ın Netanyahu’ya sivillerin askeri operasyonlar sırasında korunması gerektiğini vurguladığı ifade edilen açıklamada, “İki lider, sivillere devam eden çatışma alanlarından güvenli bir şekilde ayrılmaları için fırsat verilmesi, insani yardımların ihtiyaç sahibi sivillere ulaşması ve rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak için taktiksel duraklama ihtimalini tartıştı” denildi.

BLİNKEN’DAN ‘DURAKLAMA’ ÇAĞRISI

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ürdün’de gerçekleştirdiği Arap dışişleri bakanları ile görüşmesinin ardından, sivilleri korumak ve yabancı uyrukluların bölgeden ayrılmasına izin vermek için Washington’un "insani duraklama" çağrısını yeniledi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...