Beşşar Esed'e bağlı ordu birlikleri muhalifleri vurdu, 84 ölü

/ Kaynak: AA
Beşşar Esed'e bağlı ordu birlikleri muhalifleri vurdu, 84 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'de yönetime bağlı ordu birliklerinin muhaliflere yönelik düzenledikleri saldırılarda 84 kişi hayatını kaybetti.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 2'si çocuk, 2'si kadın olmak üzere 84 kişinin öldüğü bildirildi. Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarının yoğun olarak yaşadığı bölgelere hava ve karadan gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda başkent Şam'ın banliyölerinde 39, Hama ve Humus'ta 10'ar, Halep'te 9, Dera ve İdlib'de 5'er, Haseke'de 3, Deyru'z Zor'da 2 ve Rakka'da 1 olmak üzere 84 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada, ölenler arasında 17 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üyesinin de bulunduğu ifade edildi.
Bu arada, Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde düzenlediği operasyonlarda aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini duyurdu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...