Beş ülkeden Türkiye'ye taziye mesajı

Beş ülkeden Türkiye'ye taziye mesajı

DÜNYA Haberleri

Rusya, Hindistan, İspanya, Litvanya, Somali Başbakanları ile Somali Parlamento Başkanı, Başbakan Davutoğlu'na taziye mesajlarını iletti.

Rusya Federasyonu Başbakanı Dmitri Medvedev, Somali Federal Parlamento Başkanı Jawari ve Başbakan Şarmarke Mogadişu, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile Litvanya Başbakanı Butkevicius, Ankara'daki terör saldırısına nedeniyle Başbakan Ahmet Davutoğlu'na taziye mesajı iletti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Rusya Federasyonu Başbakanı Medvedev, Başbakan Davutoğlu'na bir taziye mesajı görderdi.

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı tarafından da başsağlığı mesajı yayınlandığı belirtildi. Rusya hükümeti sosyal medya hesabında da Başbakan Medvedev'in saldırıyı kınadığına dair bir açıklamaya yer verildiği aktarıldı.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in Başbakan Davutoğlu'na bir mektup göndererek, taziye mesajını ilettiği kaydedildi.

Somali Federal Parlamento Başkanı Jawari ve Başbakan Şarmarke Mogadişu ise büyükelçiliği arayarak, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını kınadı.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'na hitaben bir taziye mesajı gönderdiği bildirildi.

Ayrıca Hindistan Başbakanı Narendra Modi tarafından da bir taziye mesajı yayınlandığı, Litvanya Başbakanı Butkevicius'in de sosyal medyada yayınladığı bir mesajla taziyelerini ilettiği kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...