Berlusconi'nin davası öne çekilince parlamento kilitlendi

/ Kaynak: AA
Berlusconi'nin davası öne çekilince parlamento kilitlendi

DÜNYA Haberleri  / AA

İtalya'da eski Başbakan Silvio Berlusconi hakkında vergi kaçırmakla yargılandığı temyiz davasının öne çekilmesi parlamentoyu kilitledi.

İtalya'da eski Başbakan Silvio Berlusconi hakkındaki televizyon hakları konusunda vergi kaçırmakla yargılandığı temyiz davasının öne çekilmesi kararı, parlamentoyu kilitledi. Berlusconi'nin Yargıtay'da olan Mediaset davasının 30 Temmuz'a çekilme kararı, Berlusconi'nin partisi Özgürlükçü Halk Partisi'nin (PDL), yoğun tepkisine neden olurken, iktidar ortağı parti parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi ile üst kanat Cumhuriyet Senatosu'nun 3 gün iş yapmaması yönünde teklif getirdi. Hükümetin büyük ortağı Demokrat Parti (PD) ile en küçük ortak merkez partisi Sivil Seçim Partisi'nin 3 günü çok bulmasının ardından tarafların 1 gün üzerinde anlaşmasıyla parlamentonun bugünkü çalışmasının durdurulmasının önü açıldı. Karara muhalefet eden 5 Yıldız Hareket, Kuzey Birliği ve Sol-Ekoloji-Özgürlük (SEL) Partisi parlamenterleriyle iktidar partili vekiller arasında Meclis Genel Kurul salonunda zaman zaman gergin anlar ve arbede yaşandı. Senato'da ise çalışmaları durdurma kararı dolayısıyla parlamentodaki üçüncü büyük güç konumundaki 5 Yıldız Hareketi'ne mensup senatörler ilginç bir protesto eylemine imza attı. Senatörler, genel kurul salonunda kravat ve ceketlerini çıkararak, senatonun kıyafet yönetmeliğini deldiler. Bu arada, parlamento çalışmalarına ara verilmesi konusunda Berlusconi'nin partisine koalisyondaki ortağı PD'nin destek vermesine PD içinde itiraz sesleri yükseldi. PD'de sene sonunda yapılması beklenen kongrede liderlik yarışına soyunması beklenen Floransa Belediye Başkanı Matteo Renzi'ye yakınlığıyla bilinen vekiller, parti yönetiminin Berlusconi'nin partisinin kararına destek verilmesine tepki gösterdi. Kamuoyunda ''Mediaset" davası olarak bilinen ve eski başbakanın, sahibi olduğu Mediaset şirketinde televizyon yayın haklarının alım satımı sırasında vergi kaçırdığı iddiasıyla yargılanıp 4 yıl hapis ve 5 yıl kamu görevlerinden men cezası aldığı davanın Yargıtay'daki temyiz mahkemesi sürecinin, önceki gün 30 Temmuz Salı günü görüleceği açıklanmıştı. İtalya'ya uzun süre başbakanlık yapan deneyimli liderin yaklaşık iki hafta önce de Faslı Kerime el-Mahrug ile reşit olmadığı dönemde para karşılığı ilişkiye girmek ve aynı kızın tutuklu bulunduğu karakoldan salıverilmesini sağlamaktan yargılandığı "Rubygate" davasında, 7 yıl hapis ve hayat boyu kamu görevlerinden men cezaları alması, Berlusconi cephesinde "Yargının Berlusconi'yi bitirme operasyonu" olarak tanımlanıyor. Silvio Berlusconi geceyi kurmaylarıyla Roma'daki ikametgahı Grazioli sarayında toplantı yaparak geçirdi. nbsp;
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...