Belçika'da skandal! 23 yaşındaki sağlıklı kadına ötanazi yapıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Belçika'da skandal! 23 yaşındaki sağlıklı kadına ötanazi yapıldı

DÜNYA Haberleri

Belçika'daki bir terör saldırısından psikolojik olarak etkilenerek travma geçiren 23 yaşındaki bir genç kadının ötenazi talebi uygun bulundu ve kadın bu şekilde hayatını kaybetti. Belçika kanunlarına göre ötenazi için yaş sınırı bulunmazken, genç kadının talebinin kabul edilmesi tepki çekti.

Belçika'nın Antwerp şehrinde 23 yaşındaki Shanti De Corte, Mart 2016'da DEAŞ tarafından Brüksel Havaalanı'nda düzenlenen ve 32 kişinin öldüğü terör saldırısından çok etkilendi. Depresyona giren De Corte travma geçirdi. Fiziksel olarak herhangi bir darbe almamasına rağmen olayın şokunu bir türlü atlatamayan kadın iki kere intihar teşebbüsünde bulundu.

ÖTENAZİ İLE HAYATINI KAYBETTİ

De Corte, teşebbüslerinin başarısız olması üzerine hayatına son verilmesi için doktorlardan yardım istedi. Doktorlar, fiziksel olarak hiçbir rahatsızlığı bulunmayan kadının ötanazi talebini uygun buldu ve kadın 7 Mayıs’ta bu şekilde hayatını kaybetti.

Belçika kanunları, “Hafifleştirilemeyen, sürekli dayanılmaz fiziksel veya zihinsel acı çeken" hastalara ötanazi yapılmasına müsaade ediyor. Bu konuda herhangi bir yaş sınırı da bulunmuyor.

"GERÇEKTEN ŞOK EDİCİ"

Fiziksel açıdan tamamen sağlıklı bir kişiye ötanazi yapılması ise tepki çekti. Dignity in Dying ve bazı kuruluşlar kanun değişikliği yapılması için harekete geçti. Christian Concern kurumundan Andrea Williams, “Sağlıklı ancak travma geçirmiş 23 yaşındaki bir çocuğa bakılmak yerine ötanazi yapılması gerçekten şok edici. Uygun yardımla, uzun ve güzel bir hayat yaşayabilirdi. Bu vaka, kanunlarda ötanazi konusunda zeminin ne kadar kaygan olduğunu gösteriyor” dedi.

Belçika'da skandal! 23 yaşındaki sağlıklı kadına ötanazi yapıldı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...