Bedava para söylentisi ATM'ler önünden kargaşaya neden oldu: Polis müdahale etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bedava para söylentisi ATM'ler önünden kargaşaya neden oldu: Polis müdahale etti

DÜNYA Haberleri

İrlanda'nın en büyük bankalarından Bank of Ireland, müşterilerinin limitlerinin üstünde para çekmelerine sağlayan bir teknik arıza yaşadı. Bankada yaşanan bu sorun, müşteriler arasında bedava para söylentisi olarak yayılınca ATM'ler önünde uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu.

İrlanda’nın en büyük bankalarından Bank of Ireland’da yaşanan bir sorun, banka müşterilerinin akşam saatlerinde ATM’lere hücum etmesine neden oldu

Banka günün erken saatlerinde müşterilerine online bankacılık sistemlerinde bir sorun yaşandığını aktarırken akşam saatlerinde ATM'den para çeken bazı müşteriler bakiyelerinin yetersiz olmasına rağmen para çekebildiklerini fark ettiler.

Haberin yayılması ile binlerce kişi ATM önlerinde kuyruklar oluştururken polise uzun kuyrukları dağıtmaları yönünde talimat verildi.

BEDAVA PARA SÖYLENTİSİ

Yerel medyaya konuşan bir kaynak, "Akşam saat 5'den sonra ATM'lerin para dağıttığı haberi yayılmaya başladı. Hesabında para olmayan kişiler yüklü miktarlarda para çekebildiklerini anlatıyorlardı. İnsanlar buna 'bedava para' gözüyle baktı" ifadelerini kullandı.

Bedava para söylentisi ATM'ler önünden kargaşaya neden oldu: Polis müdahale etti

BANKA AÇIKLAMA YAPTI

ATM önündeki kuyrukların görüntüleri ve insanların bankanın para dağıttığı yönündeki iddiaları üzerine banka gece yarısı bir açıklama yaparak kimseye para dağıtılmadığını ve ATM'lerden para çeken insanların hepsinden söz konusu miktarların geri tahsil edileceğini duyurdu.

Banka yaşanan aksaklıklardan dolayı özür dilerken, müşteriler saatlerce hesaplarına erişemediklerini ve "önemli ödemeler" için para transferi yapamadıklarını bildirdiler.

POLİS ATM BAŞINDA NÖBET TUTTU

İngiliz Dailymail gazetesinde yer alan bilgilere göre insanlar bankanın açıklamasını umursamayarak ATM'lere akın etmeye devam etti ve polis onları durdurana kadar birçok kişi para çekmeyi başardı.

Bazı ATM'lerin önünde polis memurlarının nöbet tuttuğu göründü.

Yerel medyada yer alan haberlere göre, ATM'lerden limitlerini aşan para çeken müşterilerin hepsinin geri ödeme yapması bekleniyor ancak bunun nasıl organize edileceği henüz bilinmiyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...