Dünya böyle vahşet görmedi! Bebeklerin hayatı pazarlık masasında

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dünya böyle vahşet görmedi! Bebeklerin hayatı pazarlık masasında

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail tanklarının kuşattığı üç hastane tamamen kapandı. Yoğun bakımda fiş çekildi, prematüre bebekler öldü. Kaldırılamayan cenazeleri köpekler yiyor. Katliam yapan İsrail bir yandan da Hamas’ın elindeki rehineleri kurtarmaya çalışıyor.

İşgalci İsrail’in Gazze’de katliamı sürüyor. Ölen Filistinli sayısı 11 bini geçti. Kurbanların 4 bin 609’u çocuk, 3 bin 100’ü kadın. Gazze’deki 35 hastaneden 22’si çalışamaz hâle geldi. Eş-Şifa, el-Kudüs ve Kamal Adwan Hastaneleri tamamen kapatıldı. Şifa Hastanesinde hizmetlerin durması sebebiyle altısı prematüre bebek, 20 hasta öldü. 33 prematüre bebeğin hayatı tehlike altında.

CENAZELERİ KÖPEKLER YİYOR

Gazze Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Münir el-Burş, yaşadıkları dramı dünyaya “Artık yardım etmeniz için bu sizi tatmin edecek mi bilmiyoruz ama saldırılar sebebiyle dışarıdan alamadığımız şehitlerin naaşlarını sokak hayvanları yemeye başladı” sözleriyle duyurdu. Kudüs Hastanesinin her yönüne İsrail tankları ve askerleriyle konuşlandırıldığını bildiren Filistin Kızılayı “Bombardıman sebebiyle hastaların tahliyesi yapılamıyor” açıklamasında bulundu. Gazze’de hasta ölümlerinin arttığını belirten DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus da “Ne yazık ki hastaneler artık bir hastane olarak fonksiyon görmüyor” dedi.

PKK CEO’SU GÖREVDE

Batı’dan aldığı destekle vahşetini artıran İsrail ise Hamas’ın elindeki rehinelerini kurtarmanın derdinde. ABD Başkanı Joe Biden, rehine pazarlığı yapması için “PKK CEO’SU” siyonist Brett McGurk’u bölgeye göndermeye karar verdi. Bugün İsrail’i ziyaret etmesi planlanan McGurk’un Ürdün, Suudi Arabistan, Katar ve Bahreyn’i de ziyaret etmesi bekleniyor. Siyonist kaynaklardan Axios’ün aktardığına göre İsrail, Hamas’ın elinde tuttuğu 80 civarında rehineyi serbest bırakması karşılığında hapishanelerinde tuttuğu Filistinli kadınları ve gençleri tahliye edecek. Anlaşmanın, Gazze’ye yakıt verilmesini de içerebileceği ifade ediliyor. Bu, hastanede elektrik olmadığı için nefessizlikten ölen bebeklerin kurtarılabileceği anlamına geliyor.

NETANYAHU: ANLAŞMA OLABİLİR

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, Hamas’ın elindeki İsrailli esirlerin serbest kalması için “anlaşma yapabileceklerini” belirtti. Galant “Savaş için bir takvimimiz yok. Esirler serbest bırakılıncaya kadar devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. CNN televizyonuna konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, rehinenin serbest bırakılmasına yönelik muhtemel bir anlaşma olup olmayacağı sorusuna “Olabilir” karşılığını verdi. Rehinelerin nerede tutulduğunu bilip bilmediği sorulduğunda Netanyahu “Çok şey biliyoruz ama bunun ötesine geçmeyeceğim” dedi. New York Times gazetesi Katar’ın ara buluculuğu ile yapılan İsrail-Hamas görüşmelerinde masada iki teklifin olduğunu iddia etti. Buna göre önce 20 rehine bırakılacak. Şartlar yerine getirilirse 100 civarında kişi gönderilecek. CNN International “atışmalara kısa bir süre ara verilmesi”ni ön gören anlaşma kapsamında rehinelerin kademeli olarak serbest bırakılacağını, önceliğin kadın ve çocuklara verileceğini öne sürdü. İsrail ordusu, yoğun biçimde saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nde, yaklaşık 240 İsrailli esirin bulunduğunu aktarmıştı.

SCHOLZ: ATEŞKESİ DOĞRU BULMUYORUM

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Arap ve İslam dünyasının Gazze’de ateşkes ya da uzun bir ara talebini doğru bulmadığını söyledi. Şansölye Scholz “Çünkü bu, İsrail’in, Hamas’ın toparlanmasına izin vermesi gerektiği anlamına geliyor. Hamas’ın tekrar füze imal edip saldırmasına izin verilmemeli” değerlendirmesini yaptı. Scholz “Kalıcı bir barış ortamı istiyorsanız, İsrail için tehdit oluşturmayan bir Filistin devleti ihtimalini istemelisiniz” diye konuştu. Öte yandan AB ülkelerinin dışişleri bakanları, İsrail’in saldırılarının devam ettiği Gazze’deki durum, Ukrayna ve Azerbaycan-Ermenistan konularını görüşmek üzere bir araya geldi. AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell “Çatışmalara acilen aralar verilmesini istiyoruz. Bunu çoğul olarak ifade ediyorum” dedi.

TELEFON IŞIĞIYLA AMELİYAT

İsrail ordusunun saldırılarına başladığı 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye yakıt ulaşımını tamamen engellemesi, hastaneleri karanlığa mahkûm etti. Gazze’deki Filistin Kızılayı’na bağlı Kudüs Hastanesinde sağlık ekipleri, yakıtın tükenmesinden kaynaklanan elektrik kesintileri sebebiyle minimum kaynaklarla çalışıyor. Karanlığa gömülen ameliyathanelerde doktorlar, ameliyatları el fenerlerinin ışığında yapıyor. Gazze Şifa Hastanesinin doktorlarından Fadya Malhis “Küçücük bir odada karanlıkta oturuyoruz, hareket etmiyoruz. Çünkü bir şey görünürse hemen kurşunlanıyoruz ya da tanklardan bombalanıyoruz. Allah’a sığındık. Kimse bize yardım etmiyor, bütün dünya bakıyor” dedi.  Birleşmiş Milletler Gazze Direktörü Thomas White, “Gazze’ye yakıt girişine izin verilmemesi sebebiyle insani yardım operasyonu önümüzdeki 48 saat içinde durma noktasına gelecek” dedi.

Dünya böyle vahşet görmedi! Bebeklerin hayatı pazarlık masasında

BATI ŞERİA'DA ÇİN İŞKENCESİ

İşgal altındaki Batı Şeria’da yaşayan Filistinliler, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik savaşa paralel bir saldırıya maruz kalıyorlar. İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 7 Ekim’den bu yana işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da 188 Filistinliyi öldürdü. İsrail, Batı Şeria’nın çeşitli kentlerinde düzenlediği baskınlarda Filistinlilere karşı gerçek mermi ve SİHA’lar kullanıyor.

Silahlı ve maskeli Yahudi yerleşimciler, gündüz saatlerinde, işgal altında bulunan Batı Şeria’nın el-Halil şehrinde bir Filistin köyündeki okulu bastı. İsrailli hak örgütü Yesh Din “üniformalı asker gibi giyinen, uzun namlulu silahlar taşıyan ve Filistinlilere karşı taciz ve şiddet uygulamak için uygunsuz şekilde yetki üstlenen yerleşimcilerin sayısının giderek arttığı” konusunda uyardı. Bu arada İsrail polisinin Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te, Çin’in Uygurlara karşı kullandığı kameralarla izlediği ortaya çıktı. Doğu Kudüs’ün Silvan bölgesinde yaşayanların aktardığına göre, İsrail polisinin kurduğu kameralar tüm sokakları, hatta bazı evlerin içlerini dahi görebiliyor. Konuyla ilgili Guardian’a konuşan Doğu Kudüs sakini Sara “Artık kendi evimizdeyken bile evdeymiş gibi hissetmiyoruz. Bütün günü tamamen giyinik şekilde geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...