Batı'nın tutarsızlığı: Savaşta sivil öldürülür!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Batı'nın tutarsızlığı: Savaşta sivil öldürülür!

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Gazze’deki soykırıma karşı çıkanları antisemitizm bahanesiyle bastırmaya çalışanlar, İsrail’in sivil katliamına çanak tutuyor. Onlardan biri olan Lindsey Graham “Savaşta ayırt etmek mümkün değil” dedi.

Dünyaya fikir özgürlüğü, insanlar hakları ve adalet dersi vermeye kalkan Batı ülkeleri, Gazze’de soykırım suçu işleyen İsrail’e açıktan katliam ortaklığı yapmaya devam ediyor. Suriye’ye yaptığı askeri harekattan dolayı Türkiye’nin NATO’dan çıkarılmasını isteyen ve yaptırım talep eden ABD’li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Gazze’de sivil kaybının ise normal olduğunu savundu.

BAŞKAN’A ‘SAFSIN’ DEDİ

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’ın “Siviller korunmazsa İsrail stratejik yenilgiye uğrar” şeklindeki uyarısına tepki gösteren Graham “Gazze’de daha fazla sivil kaybının, daha fazla isyancı üretebileceğine inanıyor. O kadar saf ki, bu adama olan bütün güvenimi kaybettim” dedi. Bu kadar Filistinlinin ölmesinin sebebinin -Gazze’yi bombalayan İsrail değil- Hamas olduğunu iddia eden Graham “Siviller Gazze’de çok sıkışık bir şekilde yaşıyor. Hamas, Gazze’nin her yerinde. İsrail’in saldırılarında sivilleri ayırt etmesi mümkün değil. Sivil kayıpların azaltılmasına dair daha iyi metot varsa bana bildirin, İsrail’e söylerim ya da siz doğrudan söylersiniz” diye konuştu.

DUYMAZDAN GELİN

İsrail’in Gazze’deki sivilleri öldürmesini normalleştirmek için II. Dünya Savaşı’nda Japon uçaklarının Pearl Harbor saldırısına ve 11 Eylül saldırılarına ABD’nin verdiği karşılığı örnek gösteren Senatör Graham “Pearl Harbor (baskınından) sonrası çok fazla insanın ölmesi ve II. Dünya Savaşı’nın ne olduğunu biliyor musunuz? Amerikan kamuoyu, Tokyo ve Berlin’i yok etmek için kaç kişinin öldüğü konusunda endişelendi mi? 11 Eylül’den sonra el-Kaide’ye karşı ateşkes yapmamız istenseydi, bunu duymazdan gelirdik” ifadesini kullandı.

YAHUDİLER BİLE İSYAN ETTİ

Öte yandan “demokrasinin beşiği” olduklarını savunan Avrupalı devletler de Gazze’deki soykırıma karşı çıkanları kelime oyunlarıyla bastırmaya çalışıyor. Çekya’ya “Nehirden denize özgür Filistin” sloganını terör propagandası saydı. Hollanda ve Avusturya’da aynı slogan Yahudi karşıtı olduğu gerekçesiyle yasakladı. Özgür Filistin yazılı tişörtler satan Amazon hedef gösterildi. Bu çifte standarda siyonizm karşıtı Yahudi yazarlar bile isyan etti. Yahudi yazarlar, n+1 çevrim içi edebiyat dergisinde yayımladıkları ve dünya genelinde binlerce sanatçının imza attığı açık mektuplarında “İsrail’e yönelik herhangi bir eleştirinin doğası gereği Yahudi karşıtı olduğu yönündeki yaygın söylemi” reddettiklerini bildirdi. Yazarlar, İsrail’in Yahudilerin acılarını kullandığını ifade etti.

KORKU ATMOSFERİ

Birleşmiş Milletler (BM) raportörleri Alexandra Xanthaki, Farida Shaheed, Clement Nyaletsossi Voule ve Irene Khan da Yahudi karşıtlığı konusunda son dönemde İsrailli yetkililerin ve birçoklarının dile getirdiği söylemleri reddetti. Raportörler, İsrail’in suçlarını perdelemek için ifade özgürlüğünün bastırılıp korku atmosferinin oluşturulduğuna dikkat çekti.

ÇARK ETTİLER: İSRAİL'iN SİVİLLERİ KASITLI ÖLDÜRDÜĞÜNE DAİR DELİL YOK

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Gazze’de öldürülen siviller için “İsrail’in sivilleri kasten öldürdüğüne dair delil görmedik” dedi. Gazze’de yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulunan Miller, sivil kayıpların her savaşta geçerli olduğunu ifade ederek “ABD bu harekâtın sonucunda hâlâ sivil kayıpların olmasını bekliyor, bu ne yazık ki bütün savaşlar için geçerli” diye konuştu.
Gazze’ye daha fazla yakıt girmesi için İsrail hükûmetiyle görüşmelerin sürdüğünü belirten Miller, şunları söyledi:
Binden fazla Amerikan vatandaşı, yasal daimi ikâmet sahibi ve aile bireyleri Gazze’den ayrıldı, 750 kişi hâlen orada. İsrail’in Gazze’nin güneyine düzenlediği operasyonda kuzeydekine göre daha az sivil yerinden edildi, daha az can kaybı var. Sivil can kaybına dikkat edilmesi yönündeki görüşümüzü belli aralıklarla İsrail’e iletiyoruz.

ÖLDÜRÜLENLERİN YÜZDE 70’İ KADIN VE ÇOCUK

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, düzenlediği basın toplantısında, İsrail’in 59 gündür devam eden saldırılarına ilişkin bilgi verdi. Kudra, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda can kaybının 15 bin 899’a, yaralı sayısının ise 42 bine yükseldiğini söyledi. Filistinli yetkili, ölenlerin yüzde 70’inin kadın ve çocuklardan oluştuğunu aktardı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...