Batı vahşete yabancı değil! Türk hastanesini bombalamışlardı
Batı ülkeleri, İsrail’in el-Ehli Baptist Hastanesi katliamını aklamaya çalıştı. Tarihî vesikalar, savaş suçu olan hastane bombalamanın tıpkı İsrail gibi Batı ülkeleri için de sıradan olduğunu gösteriyor.
HABER MERKEZİ - İsrail, Hamas ile savaş bahanesiyle iki haftada en az 50 defa sivillerin sığındığı hastaneleri hedef aldı. Aralarında bebek, çocuk ve hamilelerin de bulunduğu bin civarında Filistinlinin feci şekilde öldüğü El-Ehli Baptist Hastanesi'ndeki katliam, dünya soykırım tarihine geçti. Batı ülkeleri, İsrail'in "biz yapmadık" yalanına alet olup katliamı aklama çalıştı. Tarihi vesikalar, savaş suçu olan hastane bombalamanın tıpkı İsrail gibi Batı ülkeleri için de sıradan olduğunu gösteriyor.
ÇANAKKALE'DE HASTANEYİ VURMUŞLAR
İtilaf Devletleri, Birinci Dünya Harbi sırasında Çanakkale'de hastane bombalamış. Osmanlı Arşivinde yer alan, Dâhiliye Nezâretine ait 21 Aralık 1916 tarihli belgeye göre Batı uçakları, Kızılay logosu bulunan sağlık kuruluşlarını bilerek hedef almış. Belgede yer alan ifadelere göre işgalci uçakları Gelibolu Yarımadasındaki Galata (Sütlüce) köyünde bulunan Türk karargahını bombaladı. Uçaklardan 7-8 bomba atıldı. Uçaklar daha sonra Lapseki üzerine geldi ve dokuz bomba attı. Bir kadın öğretmen ve bir asker şehit düştü.
Belgede şöyle denildi: "Bombalardan dördü alâmet-i mahsûsası (Kızılay işareti) yukarıdan görüldüğünde kat‘iyyen iştibâh bulunmayan (kesinlikle şüphe edilmeyen) bu hastanelere kasden (bilerek) atmışlardır. Metrukâttan (Terkedilen) üçte bina münhedim olmuştur (yıkılmıştır). Bunlardan ve şiddet-i infilâkât sebebiyle (patlamaların şiddetiyle) bazı hasârâtdan (yıkımdan) kırılıp dökülmüş olan camlardan başka ne nüfusça ne de malca hasârât (zayiat) yoktur. Sükûn ve intizâm kat‘iyyen (Huzur ve düzen kesinlikle) bozulmuştur.
Pek bâhir (Besbelli) olan Hilâl-i Ahmer müessesâtına (Kızılay binalarına) ve açık bir şehir olan Lâpseki’deki devâir-i resmiyeye karşı vukû‘ bulan (yapılan) bir tecavüz-i vahşiyane (vahşi saldırı) tel‘în (protesto) edilmektedir. Tayyarelerin cevelânı (dolaşma) ve endâhtları (bombalamaları) yarım saate yakın sürmüş ve ba‘dehu (daha sonra) Gelibolu üzerine giderek rivâyete nazaran (anlatılanlara göre) oraya da üç bomba atılmıştır. Bunu müteakip (takiben) yine geldikleri istikamete (yönde) gaip oldukları (kayboldukları) berâ-yı malûmât ma‘rûzdur (bilgilendirmek için arz edilir)."
GELİBOLU KATLİAMI İLK DEĞİLDİ
Avrupalıların Gelibolu katliamı ilk değildi. İtilâf Ordusuna ait uçaklar 26 Ekim 1916'da Manastır civarında kurulmuş olan bir Bulgar sahra hastanesine bombaladı. Makedonya cephesinde 1918'de Kızılhaç işareti olan hastahaneleri bile bile bomba atıldı. Bunlar Osmanlı belgelerine yansıdı.