Batı Şeria'da protesto

/ Kaynak: AA
Batı Şeria'da protesto

DÜNYA Haberleri  / AA

Batı Şeria'nın Beytullahim kentinde bir grup, Filistin emniyet güçlerinin vatandaşlarına yönelik tutumunu protesto etti.

Beytullahim'deki Ed-Dehişe mülteci kampından başkanlık binasına yürüyen grup, İsrail ile güvenlik alanında işbirliği yapmakla suçladıkları Filistin yönetimi aleyhinde slogan attı. Göstericiler, Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın görevi bırakmasını istedi. Sosyal paylaşım sitelerinde, Beytullahim kentinde bir gencin Filistin güvenlik güçleri tarafından darbedildiğine ilişkin görüntüleri yer aldı. Güvenlik güçlerinin, olayda Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri protesto gösterileri sırasında İsrail askerleri ile yaşanan arbedede Filistinli genci bölgeden uzak tutmaya çalıştığı ifade edildi. Görüntülerin yayınlanmasının ardından Filistin Ulusal Güvenlik Güçleri sözcüsü Albay Tayyar Hafız er-Rifai, yaptığı açıklamada, olaya karışanların soruşturulması için bir komisyon oluşturulduğunu ifade etti. Güvenlik güçleri komutanlarından Nidal Ebu Duhan'ın, olayın bireysel bir davranış olduğunu vurgulayarak, Filistinli genç ve ailesinden özür dilediği kaydedildi. İsrail'in Mescid-i Aksa'daki ihlallerini protesto etmek için cuma günü Batı Şeria ve Gazze'de "Öfke Cuması" adıyla gösteriler düzenlenmişti. Filistin emniyet güçlerinin, Beytullahim ve Nablus'taki eylemlerde, İsrail polisiyle göstericiler arasında arbedenin yaşandığı noktalara ulaşımları engellemeye çalıştığı ve aralarında gazetecilerin de olduğu 17 Filistinliyi gözaltına aldığı ve daha sonra serbest bıraktığı belirtilmişti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...