Batı Şeria'da 'arama' gerginliği

/ Kaynak: AA
Batı Şeria'da 'arama' gerginliği

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail güvenlik güçlerinin, Batı Şeria'da, Filistinlilerin evlerinde yaptığı aramalar sırasında çıkan arbedede, çok sayıda Filistinli genç yaralandı.

Hafta başında öldürülen iki İsrail askerinin katil zanlısını bulmak amacıyla İsrail askerlerlerinin, Filistinlilerin evlerine baskınlar düzenleyerek yaptığı aramalar sırasında arbede çıktı. İsrail askerlerinin, arbede sırasında biber gazının yanı sıra gerçek ve plastik mermi kullandığı belirtildi. El Halil'deki Halk Direnişi Komitesi aktivistlerinden Ratib el-Cebbur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail askerleri şehrin girişindeki güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkardı. Bu uygulamalar sırasında Filistinlilerin araçları didik didik aranıyor" dedi. nbsp;Beytüllahim''deki Ayda ve Ramallah'taki Celzun Mülteci kamplarında da İsrail askerlerinin yaptıkları aramalar sırasında benzer olayların çıktığı ve birçok Filistinli gencin yaralandığı belirtildi. nbsp;Öte yandan İsrail askerlerinin ve yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri sebebiyle çıkan olaylarda ise İsrail askerlerinin, Mescid-i Aksa'daki cemaate biber gazıyla müdahale ettiği ve çok sayıda kişinin gazdan etkilendiği kaydedildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...