Batı, PKK'nın şiddetiyle yüzleşti! AB'de terörün sadece adı yasak

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Dünya Haberleri

AB’nin terör örgütü listesine aldığı PKK, Avrupa’da cirit atıyor. 70 bin dolayında PKK militanının yaşadığı AB ülkelerinde terör örgütü, kurduğu medya ve STK ağları vasıtasıyla faaliyetlerini yürütüyor.

OSMAN SAĞIRLI'NIN HABERİ

Türkiye’yi yarım asırdır kana bulayan terör örgütü PKK, yıllardır kendisini besleyen, siyasi ve maddi destek veren Avrupa ülkeleri için de artık tehdit hâline geldi. PKK mensuplarının Fransa’da polisle çatışması AB ülkelerindeki bölücü örgüt yapılanmasını tekrar gündeme getirdi.

PKK’nın Avrupa Birliği’nde (AB) 2002’den beri terör örgütleri arasında yer alması ve faaliyetlerinin yasaklandığının açıklanmasına rağmen AB’ye üye 20 ülkenin eli kanlı örgütü doğrudan terör olarak listelerine almadıkları biliniyor. Avusturya, Belçika, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Hırvatistan, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya ve Yunanistan, PKK’yı terör örgütü olarak görmüyor. Avrupa’da 70 bin dolayında PKK militanının yaşadığı kaydedilen istihbarat raporlarına göre, terör örgütünün AB ülkelerinde kurduğu gençlik örgütleri, medya ve STK ağları vasıtasıyla örgütün devamlılığını sağlayacak her türlü lojistik ve psikolojik harekâtı rahatlıkla yürüttükleri belirlendi.

Terör örgütü PKK’nın; Almanya’da 237, İsviçre’de 73, Hollanda’da 55, Belçika’da 36, Avusturya’da 31, Danimarka’da 28, İngiltere’de 25, Fransa’da 24, Yunanistan’da 18, Norveç’te 17, İsveç’te 11, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde ise 8 olmak üzere Avrupa’da 593 STK görünümü altında ihanet üssü bulunuyor. Terör örgütünün Avrupa’da 68 de medya organı bulunuyor. Buralardan yapılan propaganda faaliyetleri sonucu örgütü çok sayıda terörist katıldığı raporlarda yer alıyor. Belçika’da 11, Almanya’da 9, İngiltere’de 8, Yunanistan’da 8, Avusturya’da 6, İsviçre’de 6, Danimarka’da 5, İsveç ve Norveç’te 4, Fransa’da 3, Hollanda ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde ise 1’er adet sözde medya, PKK propagandası için kullanılıyor.

Batı, PKK'nın şiddetiyle yüzleşti! AB'de terörün sadece adı yasak

ALMANYA’DA 14.500 HAİN

Almanya’da iç istihbarat servisi olan Anayasayı Korumu Teşkilatının 2021 raporunda, PKK’nın Almanya’da ana faaliyet alanları arasında örgüt için öncelikle lojistik ve finansal destek sağlamak, yeni eleman kazandırmak ve propaganda için çok sayıda gösteri ve büyük etkinlikler düzenlemek olduğu belirtildi. Raporda, Almanya’da 14 bin 500 üyesi bulunduğu belirtilen terör örgütü PKK’nın 2021’de “yıllık bağış kampanyasında” tahminen 16,7 milyon avro topladığı ve bir kez daha bir önceki yılın miktarını aştığı aktarıldı. Raporda, Avrupa’da toplanan paranın ise 30 milyonun üzerinde olduğuna dikkat çekildi.

SARAYDA AĞIRLADILAR

Fransa, AB’nin terör listesinde yer almasına rağmen, bölücü terör örgütü PKK’ya 40 yıldır verdiği destekten vazgeçmiyor. AB Konseyinin Eylül 2001’de terör listesine eklediği PKK’nın Paris yönetimiyle ilişkisi 1981’de François Mitterrand’ın cumhurbaşkanı seçilmesiyle başladı ve sonraki yıllarda artarak sürdü. Suriye’nin kuzeyinde devlet kurmayı hayal eden terör örgütü YPG/PKK, bu konuda Avrupa’da en büyük desteği Fransa’dan aldı. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Nisan 2019’da YPG/PKK’lı teröristleri SDG adı altında Elysee Sarayı’nda kabul ederek örgüte desteğini üst düzeye çıkardı.

Batı, PKK'nın şiddetiyle yüzleşti! AB'de terörün sadece adı yasak

AVRUPA ŞEHİRLERİNE YAYILDI

Yaşlı ırkçı Fransız, başkent Paris’te Ahmet Kaya Kültür Merkezini silahla basıp üç kişiyi öldürünce terör örgütü PKK destekçileri Fransa sokaklarını savaş alanına çevirdi. Pek çok dükkân ve aracı tahrip eden ve onlarca Fransız polisini yaralayan PKK’lılar arasından çok sayıda kişi gözaltına alındı. Fransa’daki gerilim kısa sürede birçok Avrupa şehrine sıçradı. İngiltere’nin başkenti Londra’da toplanan terör örgütü sempatizanları ile polis arasında arbede yaşandı. Terör örgütü yandaşlarına kucak açan Almanya da olaylardan nasibini aldı. Paris Savcılığı, saldırganın “yabancılara karşı patolojik bir nefreti” olduğunu, saldırıyı “yabancıları öldürmek için” gerçekleştirdiğini söylediğini açıkladı. Fransız ırkçılar da tepki için sokağa çıkmaya hazırlanıyor.

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...