Batı medyasında Erdoğan şaşkınlığı: Tarihi kalabalık şoka uğrattı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Batı medyasında Erdoğan şaşkınlığı: Tarihi kalabalık şoka uğrattı

DÜNYA Haberleri

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Büyük İstanbul mitingi'nde alanı dolduran 2 milyon vatandaş batı medyasını şaşkınlığa uğrattı. Tarihi kalabalığı aktaran CNN International ve BBC ekipleri hayretlerini gizleyemedi.

Seçime 1 hafta kala en büyük buluşmasını İstanbul'da gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 milyona yakın vatandaşa seslendi. 

Sabah saatlerinden itibaren 'Büyük İstanbul Mitingi' için yollara süşen İstanbullu'lar program başlamadan Atatürk Havalimanı'nı doldurdu. 

1 MİLYON 700 BİN KİŞİ KATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitinge katılan vatandaşların resmi rakamını 1 milyon 700 bin kişi olarak açıklarken, fotoğraflarla da alanın dolup taştığı görüldü.

 Batı medyasında Erdoğan şaşkınlığı: Tarihi kalabalık şoka uğrattı

ABD VE İNGİLİZ BASINININ İSTANBUL ŞAŞKINLIĞI

Tarihi kalabalığı aktaran İngiltere merkezli BBC, "Bu miting son yıllarda dünyada ki en yüksek katılımlı şovu olabilir" yorumunda bulunurken ABD merkezli CNN International ise "21 yıllık iktidarından sonra Erdoğan'ın yaklaşık 2 milyon insanı bir meydana toplaması çok ilginç.." ifadelerini kullandı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sadık konuk 7 Mayıs 2023 22:40

Sayın başbanım rapbim yolunu bahtını acık etsin durmak yok yola devam başbakanım rapbim seni korusun insallah

Sonraki Haber Yükleniyor...