Batı hem kendine hem dünyaya yalan söylüyor

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Batı hem kendine hem dünyaya yalan söylüyor

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail ve Hamas arasında yaşanan savaşa ilişkin “Bölgedeki devletler, bölge dışındaki ilgili devletlerle, hem devlet aktörleri hem devlet dışı aktörlerle çok yoğun bir diplomasimiz var. Diğer taraftan insani yardımlara ilişkin yürüyen çalışmalar var” açıklamasını yaptı.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Bakan Hakan Fidan ayrıca, “Filistin meselesinde Batı’nın hem kendine hem dünyaya söylediği bir yalan var. O yalan üzerine de ciddi bir sistem kurulamaz” ifadelerini kullandı.

Bakan Fidan, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını durdurması ve kalıcı barışın sağlanması için saldırıların başladığı 7 Ekim’den bu yana muhataplarıyla 50’ye yakın görüşme yaptı. Krizin sonlandırılması için Kahire, Beyrut ve Cidde’de temaslarda bulunan Fidan aralarında ABD, Çin ve Rusya’nın da olduğu 20’den fazla ülkedeki mevkidaşıyla 25’ten fazla telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Fidan, bugün de Filistin konulu toplantıya katılmak üzere Mısır’a gidecek.

#l-998276,998275#

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...