Başka ülkeye götürdüğü 2 hamburger 36 bin liraya mal oldu

Düzenleyen:
Başka ülkeye götürdüğü 2 hamburger 36 bin liraya mal oldu

DÜNYA Haberleri

Bali'den Avustralya'ya uçan bir yolcunun sırt çantasında bulunan iki hamburger ve bir jambonlu kruvasan pahalıya mal oldu. Yolcuya 2 bin dolara yakın (yaklaşık 36 bin lira) para cezası kesildi. Kesilen cezanın Bali uçak biletinin iki katı olduğu belirtildi.

Endonezya'ya bağlı bir ada olan Bali'den Avustralya'ya giden bir yolcu, hiç beklenmedik bir cezayla karşı karşıya kaldı. Havalimanı görevlileri, yolcunun sırt çantasına gizlenmiş iki hamburger ve bir jambonlu kruvasan buldu. Yolcu, yaklaşık 2 bin dolar para cezasına çarptırıldı.

Açıklama yapan yetkililer, biyogüvenlik dedektör köpeği Zinta'nın Darwin Havalimanı'ndaki yumurta ve et kaçakçılığını koklayarak tespit ettiğini ve yolcunun da bu şekilde cezaya çarptırdığını söyledi. Avustralya Tarım Bakanı Murray Watt, "Bu, yolcunun sahip olduğu en pahalı McDonalds​ yemeği olacak" dedi.

TÜM ET İTHALATLARI TARAMADAN GEÇİYOR

Bali'de yayılan bir hastalık nedeniyle yetkililer, gümrük kapılarında daha sıkı biyogüvenlik kuralları getirdi. Yetkililer şu anda yüksek alarmda ve bu ülkeden yapılan tüm et ithalatı taramadan geçiyor.

Hastalığın insanlarda herhangi bir risk oluşturmadığı biliniyor ancak hayvanlar için 'ciddi ve oldukça bulaşıcı bir viral hastalık' olarak tanımlanıyor. Hastalığın hayvanlar ile et ve süt ürünlerinin yanı sıra, hasta hayvana temas eden giysi, ayakkabı ve çantayla da taşınabildiği ifade edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...