Basın özgürlüğü tehlikede! Yunanistan AB’nin dibine demirledi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Basın özgürlüğü tehlikede! Yunanistan AB’nin dibine demirledi

DÜNYA Haberleri

Yunanistan medya ve basın özgürlüğü konusunda sınıfta kaldı. İnsan Hakları İzleme Örgütü, Sınır Tanımayan Gazetecilerin bulgularına dayandırdığı raporunda Yunanistan’daki vahim durumu gözler önüne serdi. Aslında hangi uluslararası göstergeye bakılırsa bakılsın sonuç üç aşağı beş yukarı aynı: “Yunanistan’da basın özgürlüğü geriledi.”

Yunanistan, medya ve basın özgürlüğü konusunda üst üste ikinci yıl Avrupa Birliği (AB) içindeki en düşük puanı aldı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), “Yunanistan Basın Özgürlüğünde AB'nin Dibine Saplandı” başlıklı raporda, “ülkenin telefon dinleme skandalları ve gazeteci Giorgos Karaivaz'ın öldürülmesi de dahil olmak üzere birçok gerileme yaşadığını” belirtti.

Sınır Tanımayan Gazetecilerin bulguları raporda şu sözlerle aktarıldı: “Medya özgürlüğü üzerindeki kısıtlamalar ve Yunanistan'da sivil toplum için giderek artan düşmanca bir ortamla ilgili endişeler yeni değil. Bir süredir birikiyorlar ve ülkede hukukun üstünlüğü konusunda alarm veriyorlar.

Basın özgürlüğü tehlikede! Yunanistan AB’nin dibine demirledi

MEDYA ÖZGÜRLÜĞÜ RİSK ALTINDA

İnsan hakları savunucularının durumuna ilişkin BM Özel Raportörü Mary Lawlor, Haziran 2022'de Yunanistan'ı ziyaret ettikten sonra basın özgürlüğü konusunda aynı sonuçlara vardı.

HRW, "özgür medya ve canlı bir sivil toplumun işleyen demokratik bir ülkenin temel taşları olduğuna" dikkat çekerek, 21 Mayıs'ta yapılacak seçimlerin adaylarını seçilirlerse ülkenin medya özgürlüğünü geri getirme taahhüdü vermeye çağırıyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...