Başbakan Serrac: Katliam delilleri için bize destek verin

Başbakan Serrac: Katliam delilleri için bize destek verin

DÜNYA Haberleri

Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac, Birleşmiş Milletlere (BM) ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin işlediği suçları belgeleme ve delil toplama konusunda kendilerine "teknik yardım" sağlaması çağrısında bulundu.

BM Libya Destek Misyonuna (UNSMIL) mesaj gönderen Serrac ayrıca Terhune'de ortaya çıkan toplu mezarlar ve Trablus'un güneyindeki bölgelere tuzaklanan mayınlar konusunda suçluların yakalanarak şeffaf bir yargılamanın ardından hukuka uygun şekilde cezalandırılmalarını istediğini kaydetti. Libya Adalet Bakanlığı Müsteşarı Nasr Gita da toplu mezarlar ve cesetler konusunda Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) devreye girme sorumluluğu olduğunu söyledi. Hafter milislerinin çıktıkları bölgelerin temizlenmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) devreye girmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...