Başbakan seçildiği gün işe böyle gitti

Başbakan seçildiği gün işe böyle gitti

DÜNYA Haberleri

Avustralya'daki seçimlerde iktidardaki İşçi Partisi'ne ağır bir mağlubiyet tattıran Tony Abbott, Sidney varoşlarında bir bisiklet turu yapıp ofisine öyle gitti.

Avustralya'daki seçimlerde iktidardaki İşçi Partisi'ne ağır bir mağlubiyet tattıran Tony Abbott, Sidney varoşlarında bir bisiklet turu yapıp ofisine öyle gitti. Ülkenin 28. başbakanı olacak olan İngiltere doğumlu Abbott'un başarısı, ülkede gazete piyasasının yüzde 70'ini kontrol eden medya patronu Rupert Murdoch tarafından da tebrik edildi. İngiltere Başbakanı David Cameron da Abbott'u da, "Bir başka merkaz-sağ liderle çalışmak harika olacak" diye tweet attı. Abbott'un başında olduğu Liberal Parti-Ulusal Parti koalisyonu, 150 sandalyeli parlamentoda 90 milletvekilliğini garantilemiş durumda.Tony Abbott, zaferden sonra eşi ve üç kızıyla birlikte podyuma çıkarken "Avustralya yeniden çalışmayı seçti" dedi. Abbott'un profesyonel bisikletçiler gibi giyinip kuşanması dikkat çekti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...