Barzani'den flaş açıklama: Hazırız!

Düzenleyen:
Barzani'den flaş açıklama: Hazırız!

DÜNYA Haberleri

Terör örgütü DAEŞ'in elinde bulunan Musul'un kurtarılmasına yönelik operasyonun hazırlıklarının yapıldığını söyleyen Barzani, kentin sorunlarının sırf askeri yöntemlerle çözülemeyeceğini açıkladı.

Barzani, Erbil'deki Saad Abdullah Konferans Salonu'nda düzenlenen  "IKBY Ticaret Odası 3’üncü Kongresi"nde yaptığı konuşmasında, "DAEŞ'in elinde  tuttuğu Musul'un kurtarılmasına yönelik operasyonun, bölgesel ve uluslararası  düzeyde tüm hazırlıkları yapıldı." dedi.
 
Musul'a yapılacak müdahalenin IKBY'ye doğrudan etkilerinin olacağının  altını çizen Barzani, "Kentin tüm sorunları askeri yöntemlerle çözülemez. DAEŞ  sonrası Musul'da, kentin geleceği ve nasıl idare edileceğine ilişkin alınacak  kararlarda, oradaki tüm etnik ve dini unsurların rolü olması lazım." diye  konuştu.
 
"DAEŞ sonrası Musul'da, söz konusu tarafların yeterli rollerinin  olmaması halinde sorunların çözülmesi mümkün değildir." diyen Barzani, "Başka  sorunların meydana gelmesi de ihtimaller arasında. Bu nedenle Musul'daki tüm  taraflar arasında kentin nasıl idare edileceğine ilişkin bir anlaşma yapılması çok önemli." ifadelerini kullandı.
 
Terör örgütü DAEŞ, Haziran 2014'ten bu yana Musul kenti ve bazı çevre  bölgelerini elinde tutmaya devam ediyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...