Barzani açıkladı, '400 IŞİD'li öldürüldü'

Barzani açıkladı, '400 IŞİD'li öldürüldü'

DÜNYA Haberleri

Mesut Barzani, Şengal'i IŞİD'den kurtarmak için başlattıkları operasyonda önemli başarılar elde ettiklerini açıkladı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani,Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'yi Selahaddin (Masif) ilçesindeki konutunda kabul etti. Baş başa geçen görüşmenin ardından Barzani ve Mogherini ortak basın toplantısı düzenledi.
nbsp;
Barzani konuşmasında peşmergenin Şengal'daki operasyonuna değinerek, "IŞİD Şengal'da büyük bir darbe yiyerek 3 bin metrekarelik bir alandan geri çekilmek zorunda kaldı. Bu geri çekilme sırasında 400 IŞİD teröristi öldürüldü. Nerede olursa olsun IŞİD'e cevap vermeye devam edeceğiz. Bunu vurgulamak istiyorum ki IŞİD'in geleceği yok" dedi.
nbsp;
EZİDİ KADINLARI KAÇIRANLARI AFFETMEYECEĞİZ
Saldırılara destek verenleri, özellikle Ezidi kadınları kaçırıp, tecavüz eden ve satanları asla affetmeyeceklerini vurgulayan Barzani, bu konuda toleranslı olmayacaklarının altını çizerek, "Bizim elimizden kaçamayacaklar. Ancak hiçbir şekilde toplu cezalandırma olmayacağını temin ediyorum. Masum insanlara dokunulmayacaktır. Elbette cezalandırma ve yargılamaların tümü yasal çerçeveler içerisinde sonuçlanacaktır" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...