Barış Pınarı’na destek İran’ı rahatsız etti

Barış Pınarı’na destek  İran’ı rahatsız etti

DÜNYA Haberleri

İran Ligi’nde mücadele eden Tractor Sazi’in, İstiklal takımıyla cuma günü Tebriz şehrinde oynadığı maçta 80 bin taraftar hep bir ağızdan “Türkiye” diye tezahüratta bulundu.

Güney Azerbaycan Türklerinin temsilcisi Tractor Sazi’in taraftarları ayrıca asker selamı da vererek Barış Pınarı Harekâtı’na destek oldu. Ancak İran, bu görüntüden rahatsız oldu. Traktör-İstiklal karşılaşması  sonrasında 7 taraftar gözaltına alındı. İranlı Öğrenciler Haber Ajansına göre, İran İçişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Zülfikari, söz konusu maçta “futbol dışı atılan bazı sloganlarla” ilgili soruyu, “Şu ana kadar futbola uymayan davranışlarda bulunan sadece 7 kişi gözaltına alındı ki söz konusu davranışta bulunanların sayısı çok azdı” şeklinde cevapladı. Zülfikari, yargı ve istihbarat birimlerinin pankart açan 3-4 kişinin peşinde olduğunu dile getirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...