Barış görüşmesinde 5. tur! Ateşkes ve çekilme masada

Düzenleyen:
Barış görüşmesinde 5. tur! Ateşkes ve çekilme masada

DÜNYA Haberleri

Rusya Ukrayna arasında barış müzakererinde 'teknik ara' nın ardından bugünde video konferans yoluyla görüşmeler devam ediyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı 20. gününde devam ederken taraflar barış görüşmeleri için bir araya gelmeye devam ediyor. Ukrayna'nın müzakere heyetinden bir delege, Rusya ile görüşmeler sürdüğünü bildirdi.  Ateşkes ve birliklerin çekilmesi husunda konuşulduğunu açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'nın işgali 20. günde de devam ederken barış görüşmeleri de bugün kaldığı yerden devam ediyor. Artık video konferanslarla gerçekleştiği belirtilen görüşmelerin dördüncüsü dün 'teknik ara' ile sonlandı. Ukrayna, tanımların netleştirilmesi için müzakerelere ara verildiğini duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak, "Müzakereler yeniden başlatıldı. Taraflar arasında zorlu bir tartışma sürüyor." ifadesini kullandı.

MÜZAKEREYE 'TEKNİK ARA VERİLDİ'

Ukrayna heyetine başkanlık eden Podolyak konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 4. tur müzakerelerin "zor" olduğunu belirterek, "Müzakereler, barış, ateşkes, askeri birliklerin çekilmesi ve güvenlik garantileri için yapılıyor" demişti.

Yapılan müzakerelere alt grupların ek çalışmalar yapması için "teknik ara" verildiğini belirten Podolyak, müzakerelerin bugün devam edeceği bilgisini paylaşmıştı.

ANLAŞMA İÇİN TÜRKİYE VE İSRAİL'İN ADI GEÇİYOR 

Uzmanlara göre, taraflar nihai metin taslağı üzerinde çalışıyor. Oluşturulacak barış anlaşması taslağının Ukrayna Devlet Başkanı Vlodimir Zelenski ile Rus lider Vladimir Putin arasında imzalanması bekleniyor.

Anlaşmanın imzalanma konumu olaraksa Türkiye ile İsrail'in adı öne çıkıyor.

UKRAYNA TALEPLERİNİ AÇIKLADI 

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak, Rusya ile müzakerelerin 4. turunda Kremlin yönetiminden ateşkes, birliklerin derhal geri çekilmesi ve güvenlik garantisi talep ettiklerini bildirmişti.

Müzakerelerin zor geçeceğine dikkati çeken Podolyak, "Rusya, saldırgan eylemlerinin saçmalığını fark etse de Ukrayna'nın barışçıl şehirlerine karşı 19 gündür uygulanan şiddetin doğru bir strateji seçimi olduğu yanılsaması içinde." ifadesini kullanmıştı.



 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...