Balıkçılar buldu! Yaklaşık 2 ton ağırlığında…

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Balıkçılar buldu! Yaklaşık 2 ton ağırlığında…

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Endonezya’da yaklaşık 2 ton ağırlığındaki dev balina köpekbalığı kıyıya vurdu. Balıkçılar tarafından bulunan dev balina köpekbalığı, kısa sürede hayatını kaybetti. Ekipler balina ölümlerine ilişkin araştırmaları sürdürüyor.

Endonezya'nın Orta Java bölgesinin Purworejo kentinde yer alan Ketawang Plajı'nda, 7.4 metre uzunluğunda ve yaklaşık 2 ton ağırlığında bir balina köpekbalığı kıyıya vurdu. Bu dev memeliyi ilk fark edenler balıkçılar oldu. Ancak, kısa bir süre sonra hayatını kaybetti. Ağustos ve Eylül ayları arasında benzer kıyıya vurma olaylarının yaşandığı bu bölgede, araştırmalar devam ediyor.

BALİNALAR KIYIYA VURMAYA DEVAM EDİYOR

Son olarak Endonezya’nın Java Adasındaki Banyuwangi kentinde bir balina kıyıya vurmuştu. Yaralı halde olan balina ekiplerin kurtarma çalışmalarına rağmen ölmüştü. Dev balinayı görmek isteyen halk sahile akın etmişti. Dev balina ekiplerin uzun uğraşıyla kıyıdan kaldırılmıştı.

Balıkçılar buldu! Yaklaşık 2 ton ağırlığında…

BALİNALAR NEDEN KIYIYA VURUR?

Balinalar ses dalgalarını iletişim, yön belirleme, yiyecek bulma ve avcılardan korunma gibi amaçlarla kullanıyor. Belirli bir frekans aralığında ses dalgaları yayan sualtı radarlarının yani sonarların, balinaların doğal yaşam alanlarından uzaklaşmasına ve karaya vurmalarına sebep olduğu düşünülüyor. Karaya vuran balinaların iç organları ezildiği için ölür. Nefes almayı zorlukla da olsa sürdüren balinalar, organların ezilmesi sonucu yavaş yavaş ölürler.

 

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...