Bakan var, Bakan var

Bakan var, Bakan var

DÜNYA Haberleri

Sosyal medyayı sallayan 29 yaşındaki İsveç Sağlık Bakanı gündemden inmemişken, şimdi de Belçika Sağlık Bakanı'nın kiloları manşetlerde kendine yer buldu.

Belçikalı Maggie De Block, aşırı kilolarına rağmen Sağlık Bakanı olarak kabinede kendine yer bulması Belçika'da tartışma konusu oldu. nbsp;
Belçika halkı, tam 127 kilo olan De Block'un aşırı kilolarının kötü örnek olacağını düşünüyor. nbsp;
Maggie De Block ise, eleştirileri ciddiye almadığını belirtti.



İSVEÇ SAĞLIK BAKANI GABRİEL WİKSTRÖM
İsveç bugünlerde 29 yaşındaki yeni Sağlık Bakanı Gabriel Wikström'ü konuşuyor. nbsp;Norveç'in, paraların üzerinde balık resmi olup olmaması üzerine tartışmaya başlamasının ardından İsveç de yeni sağlık Bakanı üzerine tartışma yapıyor.
Bakan var, Bakan var

Henüz 29 yaşında olan Gabriel Wikström, İsveç'teki gençlik sorunlarına öncülük etti. Birçok sosyal politikada aktif rol almasıyla büyük beğeni toplayan Wikström, fiziksel görünümü ve yakışıklılığıyla da İsveç'te Gündem konusu oldu. Çiçeği burnunda bakan sosyal medyada en çok konuşulan konu haline geldi.


Bakan var, Bakan var


BELÇİKA SAĞLIK BAKANI MAGGİE DE BLOCK
Belçika'da 127 kilo ağırlığındaki siyasetçi Maggie De Block'un Sağlık Bakanlığı görevine getirilmesi tartışma çıkardı
Belçika'nın en popüler siyasetçilerinden biri olan ve gelecekte başbakan olacağı tahmin edilen De Block'un "aşırı kiloları nedeniyle halka kötü örnek olduğu ve sağlık bakanı olarak görev yapmasının uygun olmadığı" iddia edildi. nbsp;De Block'un sağlık bakanı olması ile ilgili tartışmalar Belçika'da yayın yapan VRT televizyon kanalının Washington muhabiri Tom van de Weghe'nin Twitter'da durumu eleştirmesi ile başladı.
Bakan var, Bakan var

Hollanda'nın önde gelen televizyon kanalı NOS da 52 yaşındaki siyasetçiyi "Rubens tablolarından bir figüre" benzetti ve 25 yıl boyunca doktorluk yapan De Block'un sağlık bakanı olmasının tepki toplayacağını söyledi.
Ancak Maggie De Block kendisine yöneltilen eleştirileri ciddiye almadığını belirtti ve konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, "Ben bir model olmadığımın farkındayım. İnsanlar pakete değil içinde ne olduğuna bakmayı öğrenmeli" dedi.Dünya Sağlık Örgütü'nün 2008 yılında yayınladığı rakamlara göre Belçika'daki yetişkin nüfusun yüzde 48'i aşırı kilolu.De Block bir önceki Belçika hükümetinde Göç Bakanı olarak görev yapmıştı. nbsp;
Bakan var, Bakan var



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...