Bahreyn'nde göstericilere müdahale

Bahreyn'nde göstericilere müdahale

DÜNYA Haberleri

Bahreyn'de muhalif lider Selman'ın tutuklanmasını protesto edenlere, güvenlik güçleri müdahale etti

Bahreyn'deki ana muhalefet hareketi Milli İslami Uzlaşı Cemiyeti (El-Vifak) Genel Sekreteri Ali Selman'ın tutuklanmasına karşı düzenlenen gösteriye güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu, bazı göstericilerin yaralandığı bildirildi. Vifak'tan yapılan yazılı açıklamada, farklı bölgelerde sabahtan gece yarısına kadar devam eden gösterilere 10 binlerce kişinin katıldığı belirtildi. Açıklamada, gösterilere müdahale eden güvenlik güçlerinin aşırı kuvvet kullanması sonucu bazı göstericilerin yaralandığı ifade edildi. Bahreyn İçişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Selman, kanunların ihlali ve kanunlara göre suç işlediği konusunda kendisine atfedilen konuların soruşturması için Pazartesi günü Ceza İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ifadeye çağrılmıştı. Selman, ifadesinin ardından gözaltına alınmıştı.
Ülke, Şubat 2011'de daha fazla demokrasi ve reform talebiyle Şii ve Sünni muhalefetin desteklediği gösterilere sahne olmuş, söz konusu olaylar karşısında hükümetin sergilediği sert tutum nedeniyle muhalefetteki El-Vifak Cemiyeti milletvekilleri görevinden istifa etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...