Bahmut cephesinde kim kazanacak? Rusya saldırıyor, Ukrayna direnmeye devam ediyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bahmut cephesinde kim kazanacak? Rusya saldırıyor, Ukrayna direnmeye devam ediyor

DÜNYA Haberleri

Ukrayna ordusu, Rusya'nın stratejik bakımdan önemli maden şehri Bahmut için "ağır çatışmalarla" doğu cephesindeki Avdiivka ve Maryinka bölgelerindeki saldırı eylemlerini sürdürdüğünü söyledi. Wagner paramiliter grubu da, bölgedeki kuvvetlerinin Ukrayna ordusunu "başarılı bir şekilde ezdiğini" duyurdu.

Rus kuvvetleri, büyük ölçüde Rusça konuşulan sanayileşmiş Donbas bölgesinin bir parçası olan Ukrayna'nın Donetsk bölgesindeki bir nakliye ve lojistik merkezi olan Bahmut'u aylardır ele geçirmeye çalışıyor.

Doğuda yer alan maden şehri bitmek bilmeyen çatışmaların ardından büyük ölçüde harabe haline gelmiş durumda.

Bahmut'un ele geçirilmesi, Rusya'nın Donetsk bölgesinde uzun süredir göz diktiği iki büyük şehir olan Kramatorsk ve Slovyansk'a ilerlemesi için bir sıçrama tahtası olarak değerlendiriliyor.

Bahmut cephesinde kim kazanacak? Rusya saldırıyor, Ukrayna direnmeye devam ediyor

RUSYA, BAHMUT VE ÇEVRESİNDEKİ SALDIRILARINI YOĞUNLAŞTIRDI

Wagner paramiliter grubunun başkanı, cephe hattındaki Bahmut kentindeki kuvvetlerinin Ukrayna ordusunu "başarılı bir şekilde ezdiğini" söyledi.

Yevgeny Prigozhin, Telegram'da yaptığı açıklamada, “Bahmut'taki görevimiz Ukrayna ordusunu ezmek ve onlara bir karşı saldırı için toplanma fırsatı vermemek. Bunu fazlasıyla başarılı bir şekilde yapıyoruz” dedi.

Wagner güçleri cephede hala sayısal bir avantaja sahip olsalar da, Ukrayna güçleri burada paralı askerleri bitkin düşürmeye devam ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...