Bağdat'ta gergin bekleyiş

/ Kaynak: AA
Bağdat'ta gergin bekleyiş

DÜNYA Haberleri  / AA

Musul'un ardından IŞİD'in hedefi haline gelen Bağdat'ta gerilim devam ediyor.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta yaşanan son olaylar nedeniyle güvenlik tedbirleri arttırılırken, her sokak başında askerler nöbet bekliyor.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve bazı silahlı grup ve aşiretlerin ülkenin kuzeyinde saldırıya geçmesinin arrından Bağdat'ta da gergin bekleyiş sürüyor. Neredeyse her sokak başında askerler nöbet beklerken, köprü ve otoyolların girişinde kontrol noktaları oluşturuldu.

Özellikle Bağdat Uluslarası Havaalanı ve havaalanı yolunda güvenlik tedbirleri artırılıyor. IŞİD'in bu bölgeden Bağdat'a saldırıda bulunabileceği kaydedilirken, Bağdat halkında tedirginlik her geçen gün artıyor. Irak ordusu ise gelebilecek saldırıları önlemek için başkentin kırsal bölgelerine siperler ve hendekler kazıyor.

Bombalı saldırıların önüne geçmek için güvenlik güçlerinin sivil araçları sıklıkla araması ulaşımda ciddi zorlukların yaşanmasına neden oluyor. Bir bölgeden bir bölgeye geçmek kimi zaman saatler alabiliyor. Bu da insanların araçlarla sokaklara çıkmasına engel oluyor.

Bağdatlı bir esnaf olan Ebu Muhammed, yaptığı açıklamada, "Bağdat'ta durumlar kötüye gidiyor, insanlar korku ve panik içindeler. Sokaklar boş ve işler durgun. Malesef ülkede istikrar yok" diye konuştu.

Medyanın bu korkuyu daha da tırmandırdığını kaydeden Ebu Ahmed, benzin ve gaz gibi temel ihtiyaç maddeleriyle gıda fiyatlarının artmasından şikayet ediyor.

Gece çatışma sesleri duyuluyor.

Ayrıca kentin banliyölerinden gece saatlerinde silah sesleri duyuluyor. Edinilen bilgiye göre, bazı bölgelerde IŞİD'e bağlı gruplarkente sızmaya çalışıyor ancak ordu birlikleri müdahale ediyor.

Aynı zamanda Bağdat semalarında sıklıkla askeri helikopterler görülüyor.

Bağdat'ta oluşan korku ve endişe nedeniyle imkanı olanların ülke dışına çıktığı, kimilerinin de daha güvenli bölgelere geçmeye çalıştığı görülüyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...