Bağdat nöbeti! Komandolar Işid'i bekliyor

Bağdat nöbeti! Komandolar Işid'i bekliyor

DÜNYA Haberleri

IŞİD, hedef olarak Bağdat'ı seçince Başkent'i özel harekâtçılar korumaya aldı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve bazı silahlı grupların muhtemel saldırılarına karşı teyakkuza geçildi. Güvenlik güçleri, özellikle devlet kurumlarının çevresi, kalabalık meydanlar ve halkın sık kullandığı yollarda önlemleri en üst seviyeye çıkarırken, yoldan geçen araçlar, denetim noktalarında ayrıntılı bir şekilde kontrol ediliyor. Kritik bölgelerde polis yerine orduya bağlı özel harekâtçılar görev yaparken üzerinde ağır silahların bulunduğu araçlar dikkat çekiyor. Denetim noktalarında, şüphelenilen araçlar eğitimli köpeklerle aranırken, içindekiler ise indirilerek tek tek kontrol ediliyor. Kontrol noktalarının sıklığı nedeniyle ulaşımda aksaklıklar yaşanıyor. Diğer yandan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Irak Başbakanı Nuri Maliki, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ve Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi'yi telefonla arayarak "milli birlik" hükûmeti kurulması çağrısında bulundu. Cumhuriyetçi senatör John Mc Cain ise Başbakan Nuri El Maliki'ye istifa çağrısı yaptı. Bu çağrı bazı Demokrat senatörler tarafından da destek gördü. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ise seferberlik çağrısında bulundu. Yazılı bir açıklamayla yaşanan olağanüstü durum karşısında Kürt halkının güvenliğinin sağlanması ve kazanımların korunması için tüm tarafların peşmerge ve asayiş güçlerine destek vermesini isteyen Barzani, emekli olan tüm peşmergelerin daha önce bağlı oldukları birliklere başvurmasını istedi.
Bu arada, Irak'ta Selahaddin vilayetinde Tuzhurmatu ilçesine bağlı Biravcılı köyünü basan IŞİD militanları üçü kadın, 23 Türkmen'i öldürdü. IŞİD militanlarının Türkmenlerle yaklaşık üç saat çatıştıktan sonra köye girmeyi başararak 23 Şii Türkmen'i kurşuna dizdiği öğrenildi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...