BAE’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti öncesi kritik değerlendirme: İkili ilişkilerde olumlu bir sayfa açacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
BAE’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti öncesi kritik değerlendirme: İkili ilişkilerde olumlu bir sayfa açacak

DÜNYA Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahya’nın daveti üzerine, Birleşik Arap Emirlikleri’ne ziyarette bulunacak. Kritik ziyaret öncesi Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın Diplomasi Danışmanı Enver Gargaş, önemli açıklamalarda bulundu. Gargaş yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Abu Dabi'ye ziyaretinin ikili ilişkilerde yeni olumlu bir sayfa açacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) iki günlük resmi ziyaret gerçekleştirecek. Kritik ziyaret öncesi BAE Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın Diplomasi Danışmanı Enver Gargaş, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, ziyaretle ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. 

“YENİ OLUMLU BİR SAYFA AÇACAK” 

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretiyle ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gargaş, "Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın Türkiye'ye ziyaretinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BAE ziyareti, iki ülke arasındaki ikili ilişkilerde yeni olumlu bir sayfa açacak." ifadelerini kullandı.

İŞ BİRLİĞİ MESAJI 

Gerçekleştirilecek ziyaretin, bölgenin istikrar ve refahını hedefleyen iş birliği köprülerini güçlendirmeye yönelik adımların BAE'nin eğilimleriyle de uyumlu olduğuna işaret eden Gargaş, halkların refahının yanı sıra bölgenin kalkınma ve istikrarını desteklemek üzere BAE'nin dünya ülkeleri ile iletişim kanallarını güçlendirmeye devam edeceğine dikkati çekti.

BAE’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti öncesi kritik değerlendirme: İkili ilişkilerde olumlu bir sayfa açacakAl Nahyan'ın Danışmanı Gargaş'ın paylaşımı.

"MÜREFFEH BİR GELECEĞİ GARANTİLEMEK ÜZERE”

BAE politikasının olumlu ve bölgesel kalkınma ile barışın lehine olduğunu ifade eden Gargaş, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Abu Dabi'ye ziyareti de müreffeh bir geleceği garantilemek üzere bağlı kaldığımız bu doğrultuda gerçekleşiyor." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın daveti üzerine, 14-15 Şubat'ta Birleşik Arap Emirlikleri'ne resmi ziyarette bulunacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...