Baba Esad başlatmıştı, Dünyayı kandırıp gaz depolamışlar

Baba Esad başlatmıştı, Dünyayı kandırıp gaz depolamışlar

DÜNYA Haberleri

Suriyeli liderler paravan şirketler aracılığıyla dünyanın en büyük kimyasal silah depolarından birine sahip olmuşlar.

ABD'nin en önde gelen gazetesi New York Times'ın WikiLeaks belgelerinde yer alan bilgilere dayandırdığı habere göre baba Esad'dan oğlu Beşar Esad'a uzanan dönemde Suriye'deki rejim dünyanın gözü önünde büyük bir kimyasal silah deposuna sahip oldu. Obama'nın iktidarının ilk zamanlarında Amerikalı yetkililer Esad'ın VX ve sarin (sinir) gazı üretmek için kullanılan maddeleri paravan şirketler aracılığıyla nasıl rahatça satın alabildiğini görerek alarma geçmiş. 2009'da diplomatlara "(Suriye'ye) bu akışı durdurmakta başarısız olunduğu" yönünde ikazda bulunulmuş. Bir başka mesajda "kimyasal maddelerin tedarikinin yasal ilaç faaliyetleri görünümü altında sağlandığı" belirtilmiş.

"KADINLARI VE ÇOCUKLARI KURTARIN"
ABD'deki Suriyeliler, ülkelerindeki sarin gazlı katliamını rejimin yaptığını belirterek Times Meydanı yakınlarında protesto gösterisinde bulundu. Kimyasal saldırıyı anlatan dövizler taşıyan göstericiler, "Kadınları ve çocukları kurtarın" çağrısı yaptı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...