Azerbaycanlı ünlü doktor hayatını kaybetti

Düzenleyen:
Azerbaycanlı ünlü doktor hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri

Azerbaycanlı ünlü doktor Sabina Mirzayeva'nın hayatını kaybettiği öğrenildi. Mirzayeva'nın ani ölümü büyük hüzne neden oldu.

Türkiye gazetesi - Okan Ukav

Kardeş ülke Azerbaycan'ın önde gelen kadın doktorlarından Sabina Mirzayeva'nın ani ölümü ülke genelinde büyük hüzne neden oldu. Azerbaycan medyasının aktardığına göre Mirzayeva, tansiyona bağlı olarak geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. 

SABİNA MİRZAYEVA KİMDİR?

Azerbaycan'ın önde gelen kadın doktorları arasında yer alan Sabina Mirzayeva, Azerbaycan Tıp Üniversitesi'nden mezun oldu. Ulusal Onkoloji Merkezi ve Central Neftchi Hastanesi'nde görev yaptı. Ülke geleceğine dair aile planlaması çalışmalarıyla da tanınan Mirzayeva, "Sağlıklı bir nesil için hamile kadınlarla buluşma" konferansının düzenlenmesine öncülük etti. Mirzayeva, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda ülkede düzenlenen farklı programlara katılarak çeşitli sertifikalar ve dereceler elde etmişti. Mirzayeva, 2 çocuk annesiydi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...