Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva'dan acı haber

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva'dan acı haber

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Komaya giren Azerbaycanlı Milletvekili Ganire Paşayeva'dan acı haber geldi. Bakü’deki Merkez Klinik Hastanesinde tedavi altına alınan Paşayeva, durumunun kötüleşmesinin ardından hayata veda etti.

Azerbaycanlı Milletvekili Ganire Paşayeva'nın yardımcısı Elbey Badirov, 4 gün önce Paşayeva’nın komaya girdiğini duyurmuştu. Azerbaycan'ın başkenti Bakü’deki Merkez Klinik Hastanesinde gözetim altında tutulan Paşayeva'nın komaya girme nedeni ise açıklanmamıştı.

Komaya girmesinden 4 gün sonra Ganire Paşayeva'dan acı haber geldi. Paşayeva'nın ekibinden gelen açıklamada, Azerbaycanlı doktorlar ve Türkiye'den gelen uzman doktorların aldığı tüm önlemlere rağmen, durumu kritik olduğu için yoğun bakıma yerleştirilen milletvekilinin hayatının kurtarılamadığı aktarıldı.

GANİRE PAŞAYEVA KİMDİR?

24 Mart 1975 yılında Azerbaycan’ın Tovuz şehrinde doğan Ganire Paşayeva, Azerbaycan Tıp Üniversitesi Pediatri Bölümü'nü ve Bakü Devlet Üniversitesi Uluslararası Hukuk Bölümü'nü bitirdi.

Hem hukuçu, hem tıpçı hem de siyasetçi olan Paşayeva, 7 yıl boyunca muhabirlik ve sunuculuk yaptı.

6 Kasım 2005 günü yapılan meclis genel seçimlerine bağımsız aday olarak katılan Paşayeva, Tovuz milletvekili olarak Azerbaycan Milli Meclisi'ne girdi.

Azerbaycan Milli Meclisi'nin 3’üncü, 4’üncü, 5’inci ve 6’ıncı dönem milletvekili olan Paşayeva, ayrıca Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı olarak görev yapıyordu.

10 GÜN ÖNCE TGRT HABER'DE KONUŞMUŞTU

Paşayeva, sadece 10 gün önce Azerbaycan'ın Karabağ'da başlattığı antiterör operasyonuna ilişkin gelişmeleri değerlendirmek üzere TGRT Haber' bağlanmış, "Ya toprağımızdan çıkacaksınız ya da vura vura çıkartacağız" sözleri gündeme damga vurmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...