Azerbaycanlı demir ustası Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Zafer Kılıcı” hediye etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Azerbaycanlı demir ustası Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Zafer Kılıcı” hediye etti

DÜNYA Haberleri

Azerbaycan’da demir ustası olan Gazi Vidadi Verdiyev, 2020 yılında Azerbaycan’a Karabağ Savaşında verdiği güçlü destek nedeniyle hazırladığı ve “Zafer” adını koyduğu kılıcı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için özel kılıç hazırlandı.

Azerbaycan’ın Gence şehrinde demirci ustası ve Türk Dünyası Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Azerbaycan üyesi olan Vidadi Verdiyev, Karabağ Savaşı’ndaki zaferin elde edilmesine gösterdiği sarsılmaz destekten dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a özel olarak kılıç hazırladı.

Rusya’dan getirttiği özel çelikle savaştan sonra kılıcın yapımına başlayan Verdiyev, Karabağ’a ait motifleri işlediği ve “Zafer” adını verdiği kılıcı uzun süren çalışmasının ardından tamamladı.

İhlas Haber Ajansı tarafından aktarılan bilgiye göre kılıç, Türk Dünyası Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Halit Kanak tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdim edildi.

Azerbaycanlı demir ustası Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Zafer Kılıcı” hediye etti

"YAŞASIN TURAN"

Türkiye ve Azerbaycan ilişkilerini tanımlamak için kullanılan “Bir Millet İki Devlet” söyleminin altını çizen demirci ustası, “44 günlük savaşta Karabağ topraklarımızı Ermeni işgalinden kurtardık. 44 günün sonunda büyük zafer kazandık. Türk kardeşlerimiz zaferimizde bizim yanımızda oldular ve yardımlarını bizden esirgemediler. Başta Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bize desteğini esirgemedi ve sonuna kadar bizimle birlikte oldu. Azerbaycan-Türkiye kardeşliği ebedidir. Yaşasın Turan. Allah Türkü korusun” ifadeleriyle yaşadığı heyecanı ortaya koydu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...